Trafo ile evinin arası 400 metre olan vatandaş 2 yıldır elektriksiz yaşıyor

Trafo ile evinin arası 400 metre olan vatandaş 2 yıldır elektriksiz yaşıyor

Batman’ın Kozluk ilçesinde trafo ile evinin arası 400 metre olan vatandaş 2 yıldır elektriksiz yaşamak zorunda bırakıldığını belirterek yaşadığı duruma adeta isyan etti.

Batman’ın Kozluk (Hazo) ilçesine 10 kilometre uzaklıkta bulunan Tuzlagözü (Melefa) köyüne yakın bir mesafede ev yapan köylüler, kendilerine 2 yıldır elektrik verilmediğini söyleyerek mağdur durumda olduklarını söylediler.

2 yıldan bu yana bir daire inşa ettiğini ve 20 kişinin orda elektrik olmadan yaşamak zorunda kaldığını ifade eden Tuzlagözü köyü sakinlerinden Abdulkadir Sönmezsoy, tüm çabalarına rağmen evlerine elektrik çekemediklerini ve mağdur olduklarını söyledi.

Okula giden 4 çocuğu olduğunu ve en büyük sıkıntıyı da çocuklarının yaşadığını belirten Sönmezsoy, “Çocuklarım ödev falan yapamıyor, derslerine çalışamıyorlar. Yetkililere müracaat ettik. Bize hiçbir yardım da bulunmadılar. DEDAŞ’ın özel sektör olduğunu söyleyerek bizi başlarından savıyorlar. Kozluk’ta yetkililere gittik. Onlarda bizi Batman’a yönlendiriyorlar. Batman’a da gidiyorum onlar bizi Kozluk’a yönlendiriyorlar. Bu olacak iş midir? Tam bir rezalet. 2 senedir perişanız.” ifadelerini kullandı.

“Evimiz 400 metre trafodan uzak”

Tuzlagözü köyünde bulunan evlerinin ahşap ve yıkılmaya yüz tuttuğunu belirten Hasan Sönmezsoy, çok zor imkânlarla kendilerine yeni bir ev yaptıklarını ve 50 bin TL borç altına girdiklerini belirterek, şimdi de DEDAŞ mağduru olduklarını söyledi.

Hasan Sözmezsoy, “2 yıldır evimizde mum ışığı altında yaşıyoruz. Ne su var ne de elektrik. Bazen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan diyor ki; ‘Türkiye’de hiçbir ev, hiçbir köy susuz ve elektriksiz yoktur.’ 3 aydır yeni eve taşınmışız, 5 aydır müracaatımızı yapmışız. Evimiz 400 metre trafodan uzak. Bir taş atsan ulaşıyor. Diyorlar ki, 5 direk alacaksın, kablo alacaksın, ya da trafo alacaksın. Bu ne biçim özel sektördür. Özel sektörde bir vatandaşın hakkı yok mudur? Yaşama hakkımız yok mudur? Perişan olduk burada.” diyerek yetkililerin kendilerini mağdur ettiklerini söyledi.

‘Ödevlerini mum ışığı altında yapıyorlar’

10 nüfusluk bir aileye sahip olduğunu ve 6 çocuğunun okul okuduğunu ifade eden Hasan Sözmezsoy, çocuklarının ödevlerini mum ışığı altında yapmak zorunda kaldıklarını söyledi.

Hasan Sönmezsoy son olarak şunları söyledi: “Bu Türkiye’ye yakışan bir şey midir? Yetkililer halimizi görsünler. Bu çağda elektriğimiz yoktur. Kaymakam, Vali, Bakan her kes bilsin ki böyle bir dönemde elektrikten dolayı mağdur oluyoruz. 5 direk dikseler ne olur. Milyar dolarlarımız var, zenginiz, yiğidiz, diyorlar. Ama 5 direk dikemiyorlar. Vatandaşın gücü olsaydı zaten bu hale gelmezdi. Böyle yalvarmazdım. Böyle isyan etmezdim. Bize ‘kendi imkânlarınla git kabloyu al, trafoyu al, çukuru kaz’ diyorlar. O zaman size ne gerek var.” (Muhammed Said Aksoy-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.