Tren köprüsü tehlikesi devam ediyor

Tren köprüsü tehlikesi devam ediyor

Palu'nun Gökdere beldesindeki demiryolu köprüsünün vatandaşlar tarafından yaya ve araç köprüsü olarak kullanılması tehlike saçmaya devam ediyor.

ELAZIĞ- Palu ilçesine bağlı Gökdere (Erdürük) mevkiinde bulunan köprü tehlike saçmaya devam ediyor. Palu ile 11 köy arasında ulaşımı sağlayacak kara taşıtı köprüsünün olmaması nedeniyle vatandaşlar tarafından araç köprüsü olarak kullanılan demiryolu köprüsü tehlike saçmaya devam ediyor.

 

Demiryolu köprüsünü kullanmaktan başka çarelerinin olmadığını belirten köylüler, geçtiğimiz aylarda biri mühendis 2 vatandaşın hayatını kaybettiği kazanın nedenin de demiryolu köprüsü olduğunu iddia ettiler. Vatandaşlar, hayatını kaybeden iki kişinin araçları ile demiryolu köprüsünden geçtikleri sırada tren ile karşılaştıklarını bu nedenle aracın nehre uçtuğunu tahmin ettiklerini söylediler.

 

Gökdere(Erdürük) köy sakinlerinden Murat Polat köprünün tehlike boyutuna değinerek şöyle konuştu: "Türkiye'de hem demir yolu köprüsü hem de araç yolu köprüsü olarak kullanılan tek köprüdür. Bu köprüyü 11 köy kullanmaktadır. Tehlikeli olmakla beraber, her an için trenle karşı karşıya kalınmaktadır.

 

Yaklaşık 4–5 ay öncesinde Beyhan barajını yapan mühendis ve bir işçi beraber araçla bu köprünün girişinde murat nehrine uçtular. Halen daha araç ve içerisinde bulunan işçiye ulaşılamamıştır. 2 kişi bu kaza sonucu hayatını kaybetmiştir."

 

Trenle aracın burun buruna gelmesi kaçınılmaz

Polat,  söz konusu köprüde her zaman için ölüm tehlikenin söz konusu olduğunu  ifade ederek " Tren, tüneldeyken yavaşlıyor. Fakat bir anlık dalgınlık olursa trenle aracın burun buruna gelmesi kaçınılmaz olur. Tünelle köprü arasında da uzak bir mesafede yok zaten. Ayrıca araç sürücüsünün tünelde treni görmesi de mümkün değil.

 

Yetkililerin bu duruma acil bir çözüm bulmaları gerekmektedir. Söylenenlere göre ayrı bir araç köprünün yapılması varmış. Şayet burada bir araç köprüsü projesi var ise projesi hızlandırılmalı, yapımına başlanılmalıdır. Söz konusu köprü yapımı yok ise proje üretilmeli ve köprü hayata kazandırılmalıdır."dedi.

 

“Köy sakini olarak halen 2'nci, 3'üncü sınıf muamelesi görüyoruz”

Köprü sonrası köy yollarının steplize kategorisine dahi girmediğine dikkate çeken Polat,"10 köy ve bir nahiyenin ilgisiz bırakılması gerçekten düşündürücüdür. Köy sakini olarak halen 2'nci, 3'üncü sınıf muamelesi görüyoruz. Çamur ve batak içerisinde yollarımız. Yetkililerin buna bir çözüm bulmaları gerekmektedir." şeklinde konuştu.(Yasin Kavaklı - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.