Trudeau’dan Macron’a: "İfade özgürlüğü sınırsız değil"

Trudeau’dan Macron’a: "İfade özgürlüğü sınırsız değil"

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, son dönemde özellikle Fransa'daki karikatür tartışmalarıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada "ifade özgürlüğünün sınırsız olmadığını" söyledi.

Fransız dergi Charlie Hebdo'nun Peygamber Efendimiz'i (sallallahu aleyhi vesellem) hedef alan ve Cumhurbaşkanı Emenuel Macron tarafından da desteklenen karikatürü Kanada Başbakanı Justin Trudeau tarafından tepki ile karşılandı.

Fransız dergi Charlie Hebdo'nun Hz Muhammed'in karikatürlerini yayınlama hakkı olup olmadığıyla ilgili soruyu cevaplayan Trudeau,"Sözlerimizin, eylemlerimizin başkaları üzerindeki etkisinin farkında olmalıyız." dedi.

Kanada Başbakanı, "Ancak ifade özgürlüğü sınırsız değildir ve başkalarına saygılı davranmak, toplumu ve gezegeni paylaştığımız kişilere keyfi olarak veya gereksiz yere zarar vermemek görevimizdir." dedi.

Trudeau, "Bizimki gibi çoğulcu, çeşitli ve saygılı bir toplumda sözlerimizin ve eylemlerimizin başkaları, özellikle ayrımcılığa maruz kalan topluluklar ve gruplar üzerindeki etkisinin farkında olmak görevimiz" ifadelerine yer verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler