Trump'ın Bağdat'taki ABD büyükelçiliği saldırısına ilişkin iddialarına İran'dan yalanlama

Trump'ın Bağdat'taki ABD büyükelçiliği saldırısına ilişkin iddialarına İran'dan yalanlama

​İran Dışişleri Bakanlığı, ABD Başkanı Donald Trump'ın Irak'taki ABD Büyükelçiliği'ne yapılan son saldırının arkasında İran'ın olduğu yönündeki iddiasını "temelsiz" olarak nitelendirdi.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatibzade yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Trump’ın İran aleyhindeki iddiaları ile ilgili, "Bu söylemler ve tekrarlanan, temelsiz, sahte ithamlar Trump’ın zor durumunu bastırmak içindir." dedi.

Hatibzade, "Daha önce defalarca ilan edildiği gibi diplomatik ve meskun mahallere saldırı kabul edilemezdir ve bu konuda da parmaklar ABD ve bölgedeki müttefiklerine çevrilmiş durumdadır zira bunlar bölgede gerginliği arttırmak istemekteler. Daha önce de ifade ettiğimiz gibi, İran’ın Amerikan terörizmine yanıtı açık, cesaretli ve uygun düzeydeydi ve ABD yeni fitnelerini anlatmak için daha inandırıcı senaryolar bulmalı." ifadelerini kullandı.

Trump’a Beyaz Saray’daki son günlerinde gerginlik yaratmak ve tehlikeli maceracılıklardan kaçınması yönünde ikazda bulunan Hatibzade, İran açısından mevcut şartlarda her hangi bir akılsızca eylemin sonuçlarından ABD’nin sorumlu olacağını söyledi.

ABD Başkanı Trump, Twitter hesabından yaptığı açıklamada ABD’nin Bağdat Büyükelçiliğine yapılan füze saldırısının İran füzeleri ile yapıldığını iddia etmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.