Trump'ın kararı uluslararası hukuku hepten katletmiştir

Trump'ın kararı uluslararası hukuku hepten katletmiştir

Elazığ Hak Adalet ve Kardeşlik Platformu, ABD Başkanı Trump'ın, siyonist rejimin Golan Tepeleri'ndeki işgalini tanıma kararının uluslararası hukukun katli olduğunu söyledi.

Elazığ Hak Adalet ve Kardeşlik Platformu (ELHAK), Yeni Zelanda'da Haçlı zihniyetli teröristin cami katliamı, Suriye zindanlarındaki işkenceler ve ABD Başkanı Trump'ın, siyonist rejimin Golan Tepeleri'ndeki işgalini tanıma kararına ilişkin basın açıklaması düzenledi.

Ab-ı Hayat Vakfı binasında düzenlenen basın açıklamasını ELHAK Platformu dönem sözcüsü Metin Kılıç okudu.

Yeni Zelanda'daki cami katliamı

Yeni Zelanda’da gerçekleşen terör saldırısına değinen Kılıç, "Bu iğrenç saldırı karşısında İslam ülkeleri başta olmak üzere dünyanın duyarsızlığı, İslamofobi kuşatmasındaki dünyanın İslam düşmanlığını ve İslam ümmetinin içerisinde bulunduğu zilleti göstermesi açısından çok manidardır. Cani teröristin yaptığı katliamı sosyal medyadan yayınlama pervasızlığı ve deklare ettiği yetmiş sayfalık kin manifestosu saldırının organizeli, ideolojik ve uluslararası boyutlu olduğunu ortaya koymaktadır." dedi.

İslam dünyasının bugün medya öncülüğünde, yerine göre terör örgütleri ve Batılı orduları sahaya sürerek gerçekleştirilen çok yönlü bir Haçlı saldırısı altında olduğunu söyleyen Kılıç, "İslam ümmetine düşen artık uyanmak ve omuz omuza vermektir. Yoğun bir dezenformasyonla dünyaya İslamafobi yayan ve bu katliamın suç ortağı olan Batı dünyasını ve terörist saldırıyı lanetle kınıyoruz. Yine bu hadise ile ilgili Yeni Zelanda başbakanı ve halkının onurlu tavrını ve vicdani duruşunu takdirle karşılıyor, hidayetlerine vesile olmasını temenni ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Suriye zindanlarındaki işkence

Suriye zindanlarında tutulan, işkence ve tecavüze maruz kalan, binlerce kadın ve çocuğun durumuna dikkat çeken Kılıç, "8 Mart Cuma günü Suriye zindanlarında tutulan, işkence ve tecavüze maruz kalan, binlerce kadın ve çocuğun durumuna dikkat çekmek amacıyla 100’den fazla ülke ve Türkiye’de gösteri ve basın açıklamaları yapılmış, Elazığ’ımız da bu 'Vicdan Konvoyuna' desteğini ortaya koymuştur. 8 Mart’ı Dünya Kadınlar Günü olarak kutlayan ve kadını fıtratının dışında bir değerlendirmeyle metalaştıran ve hatta ilahlaştıran Batı dünyasının mazlum coğrafyanın zulüm altındaki kadınlarına yönelik duyarsızlığı, kadın konusundaki ikiyüzlülüğünü suiniyetini ortaya koymaktadır." diye konuştu.

Trump'ın Golan Tepeleri kararı

ABD Başkanı Trump'ın, siyonist rejimin Golan Tepeleri'ndeki işgalini tanıma kararına da değinen Kılıç, "ABD Başkanı Trump'ın, israilin Golan Tepeleri'ndeki işgalini tanıyacağını açıklaması zaten var olmayan uluslararası hukuku hepten katletmiştir. 1981 yılında çıkardığı bir yasayla Golan Tepeleri'ni resmen egemenliği altına aldığını ilan eden israilin bu kararı BM Güvenlik Konseyi tarafından dahi kabul edilmemiş, BM israilin Golan Tepeleri'nde işgalci olduğu kararını vermiştir. İsrail topraklarını yüksekten gören ve önemli bir su kaynağı barındıran stratejik bir bölge olan Golan tepeleri, uluslararası hukuka göre hala Suriye'ye aittir ve israil orada işgalcidir. Biz israil denen terör devletinin sadece Golan Tepeleri'nde değil tüm Filistin’de bir işgal gücü olduğunu ve bir gün mutlaka sökülüp atılacağına olan inancımızı tekrar beyan ediyor, İslam ümmetini değerlerine sahip çıkmaya davet ediyoruz." dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler