TSE Şubat ayı toplantısı düzenledi

TSE Şubat ayı toplantısı düzenledi

TSE Danışma Kurulu’nun Şubat ayı toplantısı, TSE Bursa İl Koordinatörlüğünde yapıldı.

Türk Standartları Enstitüsü(TSE) Danışma Kurulu’nun Şubat ayı toplantısı, TSE Bursa İl Koordinatörlüğünde yapıldı. Toplantıya, Vali Yardımcısı İbrahim Avcı’nın yanı sıra kamu kurum ve kuruluşlarının, sivil toplum örgütlerinin, ticaret ve sanayi odaları ile organize sanayi bölgelerinin temsilcileri katıldı.

 

Açılış konuşmasını yapan Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, kalite altyapısının ve bilincinin yaygınlaştırılması, kurum ve kuruluşların TSE ile irtibatının güçlenmesi, standartların daha iyi sağlanması ve kalite bilincinin verilmesi doğrultusunda oluşturulan Danışma Kurulu’nun 2015 yılında da aktif bir şekilde faaliyetlerine devam edeceğini söyledi.

 

Gündem kapsamında, eğitim mobilyaları ve ahşap alanında faaliyet gösteren PBD firması için “TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi” belge töreni gerçekleştirildi.

 

Kurum ve kuruluşların ayakta kalmaları için ihtiyaçları olan şeyin kalite olduğunu ifade eden Avcı, “Kalite, gelişen ve değişen dünyada en büyük güçtür. Ülkemizin kalkınması ve gelişmesi ise bireyden başlayan kalite algısının oluşmasıyla mümkündür ve bireyin mutlu ve sağlıklı bir hayata erişebilmesi için mutlaka kaliteyi araması gerekir.” dedi.

 

TSE Bursa İl Koordinatörü Mustafa Karaman ise,  “15 Mart Dünya Tüketici Hakları Günü” dolayısıyla çeşitli etkinliklerde bulunacaklarını aktardı.

 

“Ekonomik kalkınmanın yolu, kaliteli ürünler üretmek”

Standarda uygun olmayan kalitesiz ürünleri tercih eden tüketicilerin kendilerinin ve aile bireylerinin can ve mal emniyetini tehlikeye attıklarını ifade eden Karaman, “Enstitümüz, tüm dünyadaki kalite teşkilatlarını yönlendiren, yöneten, yol gösteren, onlara katkı sağlayan bir kalite kuruluşudur. Kalite olmazsa güven olmaz, mutluluk olmaz, huzur olmaz. Ekonomik kalkınmanın yolu, kaliteli ürünleri üretmekten ve tüketicilerin de kaliteli ürünleri tercih etmesinden geçer. Kalitesiz ürünler ülke ekonomisine darbe vurmakla birlikte, israfa sebep olur. İsrafın bedelini de hepimiz öderiz, bu bedelin bütçe rakamları önemli bir orana tekabül eder. Dolayısıyla, dünyada gelişmiş ülkelere baktığımızda, tüketici bilincinin ve olgunluğunun çok üst seviyelerde olduğunu görmekteyiz.” ifadelerini kullandı.

 

TSE mühendislerinden Mustafa Bağlı’nın “Güvenli Yeşil Bina” belgesi hakkında yaptığı bilgilendirme sunumundan sonra toplantı sona erdi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.