TSK hem IŞİD hem YPG araçlarını vurdu

TSK hem IŞİD hem YPG araçlarını vurdu

TSK tarafından IŞİD ve PYD’ye bağlı YPG’nin yaptığı atışlara Fırtına toplarıyla onlarca kez karşılık verildiği ve çok sayıda hedefin vurulduğu belirtildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Türkiye tarafına düşen havan toplarına misliyle karşılık veriyor. Türkiye tarafına yapılan atışların nereden yapıldığı sınıra konuşlu AN-TPQ-26 radarlarıyla anında belirleniyor ve Fırtına toplarıyla vuruluyor. Bugüne kadar TSK tarafından IŞİD ve PYD’ye bağlı YPG’nin yaptığı atışlara Fırtına toplarıyla onlarca kez karşılık verildiği belirtildi.

Askeri kaynaklar Türkiye’ye, Suriye tarafından atış yapılan yerlerin koordinatlarının belirlenmesi için F-16’lara ihtiyaç olmadığını, sınıra konuşlandırılan AN-TPQ-36 radarlarıyla anında belirlendiği ve Fırtına obüsleriyle anında karşılık verildiğini bildirdiler.

TSK’nın Türkiye tarafına atış yaptığı saptanan iki IŞİD aracıyla, YPG’nin kullandığı bataryaların vurulduğu bilgisini de verdiler. Aynı kaynaklar TSK’nın açılan ateş ve atılan havanlara karşılık verirken herhangi bir ayrım yapılmadığını belirttiler.

Türkiye tarafına atılan havanların yanlışlıktan çok taciz amaçlı olduğunu belirten askeri kaynaklar, YPG tarafından atılan son üç havanın Türkiye tanklarının arasına düştüğünü, tank birliğinin yerinin değiştirildiğini ve karşılık verildiğini de kaydettiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.