TSK'dan Katar'a asker ve obüs sevkiyatı

TSK'dan Katar'a asker ve obüs sevkiyatı

TSK, Katar ile 15 Haziran 2015'te imzalanan askeri ve savunma alanındaki işbirliği kapsamında, Katar'daki Türkiye'ye ait askeri üsse ek asker ve obüs gönderdi.

Katar ile Basra Körfezi'ndeki diğer Arap ülkeleri arasında yaşanan krizin ardından TSK unsurlarının Katar'a sevkiyatı sürüyor.

Türkiye'den Katar'a askeri sevkiyat kapsamında TSK unsurlarından oluşan yeni bir grup başkent Doha'nın 30 kilometre güneybatısındaki El Udeyd Hava Üssü'ne ulaştı.

Katar Savunma Bakanlığı'na bağlı Manevi Yönlendirme Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, söz konusu güçlerin Tarık bin Ziyad Taburu'ndaki birliklere katılacağı ve Katar birlikleriyle birlikte ortak askeri operasyon gücünü artırmak için tatbikatlara katılacağı ifade edildi.

TSK unsurlarının Katar'da daimi konuşlanmasına imkân sağlayan askeri ve savunma alanındaki anlaşma 15 Haziran 2015'te yürürlüğe girmişti.

İlk TSK birliği Katar'a 19 Haziran'da ulaşırken, anlaşma kapsamında Katar'a gönderilen asker sayısının 5 bini bulması bekleniyor.

Körfez krizi sırasında, Katar'a ambargo uygulayan Körfez ülkelerinden Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır ve Bahreyn, Katar'a gönderdiği talep listesinde Türkiye'ye ait üssün kapatılmasını istemişti. (İLKHA) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.