"TTB'nin açıklaması zamanlama olarak düşündürücü ve maksatlıdır"

"TTB'nin açıklaması zamanlama olarak düşündürücü ve maksatlıdır"

Elazığ İl Sağlık Müdürü Cahit Polat, Türk Tabipleri Birliğinin, TSK'nın Afrin'e yönelik harekâtıyla ilgili açıklamasının maksatlı olduğunu belirtti.

Türk Tabipleri Birliğinin (TTB), TSK'nın 20 Ocak'ta Suriye'nin Halep iline bağlı Afrin ilçesine yönelik başlattığı harekâtla ilgili yaptığı skandal açıklamaya tepkiler gelmeye devam ediyor.

Elazığ İl Sağlık Müdürü Cahit Polat, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Afrin'e yönelik harekât başlattığı bir dönemde TTB'nin yayımladığı açıklamanın zamanlama olarak düşündürücü ve maksatlı olduğunu belirtti.

Polat, "Sağlık çalışanlarımız yara sararken, Türk Tabipleri Birliğinin yaptığı açıklama milletin ma'şeri vicdanında yara açmaktadır. Ülkemizin güvenliğini tehdit eden terör saldırılarına karşı milletimizin egemenliğini ve hayat hakkını savunmak için yapılan bu harekâtın meşru müdafaa olduğu bütün dünya tarafından kabul edilmektedir." dedi.

Meslek örgütü olan TTB'nin bu açıklamasının, sağlık çalışanlarının görüş ve hissiyatlarını yansıtmadığını kaydeden Polat, şunları ifade etti:

"Savaş karşıtı açıklama yapılacaksa binlerce kilometre ötelerden gelip, kardeş ve dost toprakları işgal etmek isteyenlere karşı yapılmalıdır. Halkın can güvenliğini gözeten beyanlarda bulunulacaksa daha dün Kilis'te cami, Hatay'da pazar yeri vuran terör örgütüne karşı beyanda bulunulmalıdır. Sağlık camiası olarak bu açıklamaları kabul etmiyor ve kınıyoruz."

İLKHA


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.