TÜDKİYEB Ağrı’da bölge toplantısını gerçekleştirdi

TÜDKİYEB Ağrı’da bölge toplantısını gerçekleştirdi

TÜDKİYEB, (Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciliği birliği), genel başkanlarının da katılımı ile Ağrı'da bölge toplantısını yaptı.

Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciliği Birliği Ağrı’da bulunan bir otelde basına açık bölge toplantısı gerçekleştirdi.

Toplantıya TÜDKİYEB Genel Başkanı Nihat Çelik katıldı.

Başkan Çelik ve beraberindeki katılımcılar, doğal afet ve orman yangınlarında hayatını kaybeden vatandaşlar için dua okudu.

Yapılan dualardan sonra genel başkanı Nihat Çelik bazı açıklamalarda bulundu ve basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Çelik yaptığı açıklamada, "Bizim bölgesel sorunlarımızı bir bir masaya yatırarak, sektörümüzün önünü açmak için, cumhurbaşkanımızın her nüfus başına bir küçükbaş hayvanın planlaması yapılmasından sonra daha önceden olmayan desteklerin sayın bakanımızın vermesi ile beraber biraz çıtamızı yükselttik. Yeterli midir? Değildir. Destekler yeterli midir? Değildir. Bugün artan girdi maliyetleri vardır, hepinizin bildiği gibi bu girdi maliyetlerinin karşılanması için bizim girdi maliyetlerini en azından devletçe de elimizde tutulması için bu sektörün sürdürülebilirliği için ne gibi taleplerimiz olur bunları bugün bu masada ön plana çıkaracağız. Şimdi burada girdi maliyetlerimizin düşürülmesi noktasında belki Cumhuriyet tarihinde ilk kez geçen sene cüzi bir miktar da olsa, birkaç kuruş da olsa bir yem desteği verildi. Bu bizi mutlu etti. Bizleri düşünmeleri bile, hükümetin bizleri ailenin asıl bireyi olarak görmesi bile her zaman için bizi mutlu ediyor." dedi.

"Yetiştiricimize özellikle yem desteklerinin verilmesi biraz girdi maliyetlerimizin düşürülmesine faydalı olur"

Nüfus başına düşen küçükbaş hayvan sayısının artırılmasını isteyen Çelik, "Bizim bu sene özellikle kamuoyu oluşturmak, herkes bölgesinin milletvekilinden tut valisine kadar ulaşmasını istiyorum. Bu noktada kamuoyu oluşturarak özellikle yem desteğinin bu sene her yıldan daha çok İhtiyaç duyulduğunu yetiştiricimize özellikle yem desteklerinin verilmesi biraz girdi maliyetlerimizin düşürülmesine faydalı olur. 1. milyon nüfusumuz var ise, 3,5 küçükbaşımız vardı. Nüfus başına bir koyun değil, iki koyun düşüyor. Ama biz istiyoruz ki özellikle bizim coğrafyamız müsait, meralarımız müsait, ufak tefek sıkıntılar olmakla beraber sizden daha çok üstün gayret istiyorum. Nüfus başına her ilimizin hayvan popülâsyonunun, küçükbaşın nüfusun üstüne çıkmasını ben özellikle bugün burada istirham ediyorum. Yani her ilimizin, Ağrı ilimiz başta olmak üzere küçükbaş hayvan sayısını nüfus sayısının üzerinde olmasını burada başkanımızdan talep ediyorum." şeklinde konuştu.

Küçük aile işletmeciliğin önemine dikkat çeken Çelik, "Dolayısıyla küçük aile işletmeciliği bu ülke için ne kadar değerli olduğunu ben burada bir kez daha söylüyorum. Küçükbaş hayvan varlığı şu anda, bizim yaklaşık son on yılda diyebileceğimiz bu birliklerin çok büyük katkısı var, Ciddi manada artışlar oldu. Özellikle bir 1,5 yıldan beri salgının başlaması ile beraber %12 civarında küçükbaş hayvan popülâsyonunda bir artış oldu bizim 47 milyon küsur olan küçükbaş hayvan sayımız, şu anda 55 milyonlara yaklaşmış. Dolayısı ile buradaki artış yüzde 12'dir." ifadelerini kullandı.

Program, TÜDKİYEB Genel Başkanı Nihat Çelik’e plaket hediyesinin verilmesinden sonra sona erdi.


TÜDKİYEB Ağrı’da bölge toplantısını gerçekleştirdi

TÜDKİYEB Ağrı’da bölge toplantısını gerçekleştirdi

TÜDKİYEB Ağrı’da bölge toplantısını gerçekleştirdi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.