​TÜGVA budist çeteleri Diyarbakır’da lanetledi

​TÜGVA budist çeteleri Diyarbakır’da lanetledi

​TÜGVA Diyarbakır İl Temsilciliği tarafından Myanmar ordusu ve Budist çeteler tarafından Arakanlı Müslümanlara karşı yapılan katliamlar lanetlendi.

TÜGVA Diyarbakır İl Temsilciliği tarafından yapılan basın açıklamasıyla, Myanmar ordusu ve Budist çeteler tarafından Arakanlı Müslümanlara karşı yapılan katliamlar lanetlendi.

Merkez Kayapınar ilçesi Ekin Ceren Parkında düzenlenen basın açıklamasına vakıf üyeleri ve vatandaşlar katılım gösterdi.  TÜGVA İl Temsilcilisi Mahmut Yağmur tarafından okunan açıklamada Müslümanlara saldırıların arkasında küresel güçlerin olduğuna vurgu yapıldı.

Budistler tarafından Arakanda Müslüman halka vahşice katliam yaptığın söyleyen Yağmur,  “Eli kanlı Budist teröristler; geçtiğimiz 3 gün çerisinde 3 bini aşkın çocuk, kadın ve yaşlıyı, kısaca herhangi bir ayrım gözetmeksizin masum Müslüman bir halkı hunharca katletmiştir. Müslüman coğrafyanın zengin yeraltı ve yer üstü kaynaklarını 3 asırdır sömüren ve kan gölüne dönen bu coğrafyada tetiği sıkan elin aynı güç odaklarının desteğini aldığını biliyoruz.” dedi.

“İslam Dünyasının alicenap yöneticilerine sesleniyoruz”

İslam Dünyasının yöneticilerine seslenen Yağmur,  “Şimdi, yeni üretilen silahların İslam coğrafyası üzerinde denenmesine göz yuman, anne karnındaki bebekler de dâhil olmak üzere yavruları öldürülürken ses çıkarmayan, kadınlarına tecavüz edilirken aciz kalan İslam Dünyasının alicenap yöneticilerine sesleniyoruz; Daha neyi bekliyorsunuz? Daha ne kadar kendi kardeşlerinize sağır, dilsiz kalacak; yaşadıkları ızdırabı görmezden geleceksiniz? Celladınızdan diz çöküp af dileme gafletinden kurtulmanın zamanı gelmedi mi?” ifadelerini kullandı.

Yağmur son olarak, “Ey iman edenler! Hangi düşünce ve güç dengesi sizi Allah(cc) yolunda mücadele etmekten, hakkı müdafaa etmekten alıkoyuyorsa bilin ki bu Allah’ın razı olduğu bir şey değildir!  Siz ey Müslümanlar! Gün gelip ateş çemberi sizi de sarmadan harekete geçiniz. Irk, meşrep ve mezhep taassubiyetini bir kenara bırakıp Allah yolunda birleşiniz!” sözlerini ekledi.

Basın açıklamasının ardından Arakan'da Müslümanlara yönelik vahşeti anlatan fotoğraflar sergilendi.

İLKHA















Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.