Tümgeneral Selami: Demokrasiden dem vuranlar hastalarımızın ilaca erişimini engelliyor

Tümgeneral Selami: Demokrasiden dem vuranlar hastalarımızın ilaca erişimini engelliyor

İran Devrim Muhafızları Genel Komutanı Tümgeneral Hüseyin Selami "Dünyada demokrasi ve özgürlükten dem vuranlar ülkemizde hasta insanların ilaçsız kalmasını istiyor." dedi.

Devrim Muhafızları Ordusu bünyesindeki Bakiatullah Tıp Bilimleri Üniversitesi tarafından Covid-19'a karşı üretilen yerli aşı "Noora" bu sabah saatlerinde Devrim Muhafızları Genel Komutanı Tümgeneral Hüseyin Selami ile Sağlık Bakanı Said Nemeki'nin katıldığı törenle tanıtıldı.

Törende bir konuşma gerçekleştiren Tümgeneral Selami, "Dünyada demokrasi ve özgürlükten bahsedenler, hasta çocuklarımızın annelerinin kollarında ölmesini istiyorlar. Ülkemizde hasta insanların ilaçsız kalmasını istiyorlar. Onların halkımız için planı; yoksulluk, açlık ve hastalıktır. Bu nedenle tıbbi ilaç ve aşı temini için para transferine izin vermiyor, İran halkının ihtiyaçlarını karşılamak için dünya ile etkileşime girmesine izin vermiyorlar." ifadelerini kullandı.

İran'ın bağımsızlığını hedef alan büyük bir dünya savaşıyla karşı karşıya olduğunu anlatan Tümgeneral Selami, "Güçlü dünya bizi durdurmaya karar verdi, ancak biz de ayakta kalmaya karar verdik." dedi.

Tümgeneral Selami ayrıca yeni tip Coronavirus (Covid-19) salgınıyla mücadele eden sağlık çalışanlarına teşekkür etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.