​Bingöl'de tünel talepleri reddedilen köy sakinleri, kazadan sonra yolu trafiğe kapattı

​Bingöl'de tünel talepleri reddedilen köy sakinleri, kazadan sonra yolu trafiğe kapattı

​Bingöl'ün Yenibaşlar köyünde devam eden yol çalışmaları esnasında karşıya geçen bir kadına araç çarptı. Tüm çabalarına rağmen tünel taleplerinin olumsuz karşılandığını belirten köy sakinleri kazadan sonra yolu trafiğe kapattı.

Kaza saat 21.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, henüz plakası belirlenemeyen bir araç, yolun karşısına geçmeye çalışan Zahide Kıyançiçek'e (40) çarptı.

Çarpmanın etkisiyle yola savrulan Kıyançiçek olay yerinde hayatını kaybetti. Haber verilmesi üzerine bölgeye sağlık ve jandarma ekibi sevk edildi. Bölgede Jandarma güvenlik önlemi alırken, savcı da olay yerine gelerek inceleme başlattı.

Kıyançiçek'in cenazesi otopsi yapılmak üzere ambulansla Bingöl Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Yaklaşık 2 bin nüfusa sahip Yenibaşlar köyü sakinleri, köyün içinden geçen şehirlerarası yol ile ilgili yaşadıkları sorun ve sıkıntıları ilgili kurumlara ilettiklerini ve tünel taleplerinin karşılıksız kaldığı gerekçesiyle yolu trafiğe kapatarak eylem yaptılar.

Geçimini tarım ve hayvancılıktan sağlayan köy sakinleri, küçük ve büyükbaş hayvan yoğunluğunun fazla olması, köy camisi, köy odası ve taziye evi yolun batısında, köy okulu ve bakkal yolun doğusunda kaldığı için yolun her iki tarafının da gün boyu hareketli olduğunu ve nedenle ölüm, yaralanma ve mal kaybıyla sonuçlanan trafik kazaların yaşandığını söylediler.

Köy sakinlerinin tünel talebi reddedildi

Daha önce ısrarla köylerinin içerisinden geçen yolun tünel yapılmasını isteyen köy sakinlerinin talepleri Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından red cevabı verilmişti.

Karaismailoğlu, “Karlıova-12. Bölge hududu devlet yolu proje çalışmaları kapsamında; tünelli geçiş için proje değişikliğine gidilmeyecek, onaylı projeye göre imalatların 2021 yılında tamamlanması hedeflenmektedir” demişti.

Köy sakinleri kazadan sonra Bingöl-Erzurum Karayolunu trafiğe kapattı. Yaklaşık 5 saattir kapalı olan karayolunda uzun araç kuyrukları oluştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler