Türbe duvarına ahlaki olmayan yazılar yazılıyor

Türbe duvarına ahlaki olmayan yazılar yazılıyor

Bitlis'in Ahlat ilçesinde bulunan ve günde yüzlerce kişinin ziyaret ettiği Abdurrahman Gazi Türbesi'ne ahlaki olmayan yazıların yazılması tepkilere neden oldu.

BİTLİS - Bitlis'in Ahlat ilçesinde bulunan ve günde yüzlerce kişinin ziyaret ettiği Abdurrahman Gazi Türbesi'ne ahlaki olmayan yazılar yazılıyor. Ziyaretçiler gördükleri yazıya tepki gösteriyor.


Abdurrahman Gazi olarak bilinen zatın 639 yılında Hz. Ömer halifeliğinin döneminde İyaz bin Ğannem ordusunun Anadolu'yu fethederken orduyla beraber geldiği ve seçkin sahabelerden Muaz bin Cebel'in oğlu olduğu biliniyor.


Türbe, günde yüzlerce yerli ve yabancı turist tarafında ziyaret ediliyor. Türbeye yazılan ahlak dışı yazılar görenlerin tepkisine neden oluyor. Ziyaretçiler böyle zatların kaldığı türbelerin koruma altına alınması gerektiğini söylüyorlar.


Ziyaretçi akınına uğrayan türbenin girişinde küçük bir levhaya yazılan "Türbenin duvarına yazı yamayın" levhasının dışında bir önlemin alınmaması ziyaretçilerin tepkisine neden oluyor. (Şükrü Tontaş - İLKHA)



 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.