​Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Ünal'dan İmamoğlu'na tepki

​Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Ünal'dan İmamoğlu'na tepki

​Ekrem İmamoğlu'na tepki gösteren Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, "Diyanet, gençlerimize ve vatandaşlarımıza ahlaki değerlerimizi, edebi, hayayı anlatmayacaksa neyi anlatacak?" diye sordu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu açıklamasında "Boğaziçi'ndeki öğrencilerin dertlerinin sıkıntıların anlaşılmaya çalışıldığı bir haftada, hutbeden gençlere edep ve ahlak dersi verilen bir hutbenin okunmasını da manidar buluyorum. Yani Diyanet 7/24 siyasete devam ediyor açıkçası." Açıklaması üzerine Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonuna (Kamu-Sen) bağlı Türkiye Diyanet ve Vakıf Hizmetleri Kolu Kamu Görevlileri Sendikası (Türk Diyanet Vakıf-Sen) Genel Başkanı Nuri Ünal, tepki gösterdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı, 5 Şubat 2021 Cuma gününün hutbe konusu olarak "Gençlerimiz: En Büyük İmkan ve Zenginliğimiz" olarak belirlemiş ve Türkiye genelinde kıymetli din görevlilerimiz tarafından bu hutbe okunduğunu hatırlatan Ünal, "Hutbede; Sevgili Peygamberimizin (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) 'İhtiyarlık gelmeden önce gençliğin kıymetini bilin!' uyarısı hatırlatılmıştır. Gençlerimizin, hayatlarının en kıymetli anında oldukları gerçeğinden yola çıkılarak, milletimizin ve insanlığın umudu oldukları vurgulanmıştır." dedi.

Açıklamasının devamında Ünal, "Yine; Hazreti İbrahim'in tevhid mücadelesi, Hazreti İsmail'in teslimiyeti, Hazreti Yusuf'un onuru, Ashâb-ı Kehf'in samimiyeti ve Hazreti Muhammed Mustafa'nın (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) hak davası, Hazreti Asiye'nin imanı, Hazreti Meryem'in ahlâkı, Hazreti Hatice'nin cesareti, Hazreti Âişe'nin ilim aşkı belirtilerek, gençlerimizin gönüllerine nakşedecek yaşta oldukları dillendirilmiştir. Malazgirt'ten İstanbul'un fethine, Çanakkale'den İstiklal mücadelesine yedi düvele karşı koyan ve 15 Temmuz'da Türkiye'nin bekası ve milletimizin yarınları için canından cananından geçtiği, ancak cennet vatanımızı işgalci, darbeci hainlere teslim etmediği gururla söylenmiştir." ifadesini kullandı.

Hutbede gençlerin, geleceğimiz ve umudumuz olduğu belirtildiğini hatırlatan Ünal, açıklamasının devamında şunları aktardı:

Millî ve manevî değerlerine bağlı, bilinçli ve ideal sahibi fertler olarak yetişmeleri için hep birlikte gayret gösterelim denmiştir. Değerli din görevlilerimiz hutbelerini, Kehf Suresinin 13. ayet-i kerimesiyle sonlandırıyor: 'Şüphesiz onlar, Rablerine inanmış birkaç genç yiğitti. Biz de onların hidayetlerini artırmıştık!'

İmamoğlu'nun hutbeyi anlaması için tekrar okuması gerektiğini belirten Ünal, "Sayın Belediye Başkanı İmamoğlu'nun, hutbeyi bir kez daha okumasını tavsiye ediyorum. Diyanet bu hutbenin neresinde siyaset yapmıştır. Sevgili Peygamberimizin (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) buyurduğu gibi 'Ben, ahlâkın en güzelini tamamlamak için gönderildim.' anlayışıyla, Diyanet, gençlerimize ve bütün vatandaşlarımıza, elbette 'edep' ve 'ahlak' anlatacaktır. Sayın Belediye Başkan bir taraftan Diyanet siyaset yapmasın derken, peşinden sarf ettiği sözlerle Diyanet'i günlük siyasetin içine çekmek istiyor. Çeşitli vesilelerle ve defalarca söyledik, bir kez daha söyleyelim: Mesajlarınızı, eleştirilerinizi veya karşıtlığınızı kime ve nereye yapacaksanız direk yapabilirsiniz. Bunun için ülkemizin gözbebeği, milletimizin birlikteliğinin olmazsa olmazı Diyanet, imam, cami ve dini değerleri kullanmayın." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler