"Türkiye asla orta gelir tuzağına düşmeyecektir"

"Türkiye asla orta gelir tuzağına düşmeyecektir"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye'nin orta gelir tuzağına düşmemesi ve başarılı olmasının tek bir yolunun üniversiteler ve eğitim kurumları olduğunu söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa Teknik Üniversitesi mezunları için düzenlenen törene katıldı.

Doğa Bilimleri, Mimarlık ve Mühendislik Fakültelerinde lisans eğitimini tamamlayan 117 öğrenci için Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Mimar Sinan yerleşkesi konferans salonunda 2016-2017 akademik yılı mezuniyet töreni düzenlendi. Törene mezun olan öğrencilerin velilerinin yanı sıra, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa Valisi İzzettin Küçük de katıldı.

Törende konuşan Mehmet Müezzinoğlu, mezun olan öğrencileri tebrik ederken, öğretmen ve velilere de verdikleri emekten dolayı teşekkür etti.

Programda bir konuşma yapan Müezzinoğlu, "Türkiye'nin muasır medeniyetler seviyesinde ki hedeflere yürüyebilmesinin ilim, ilmin peşinde akıl terinin dökülmesinde yatar. Şayet biz, akıl terini alın terinden daha kutsal, akıl terini, alın terinden daha önemli ve daha değerli diyemezsek, akıl terini düşünmeyi, düşünerek üretmeyi, akıl terini daha çok dökmeyi başaramazsak alın teriyle, dünya da akıl teri dökenlerin peşinde sürüklenir gideriz." dedi.

"Cumhurbaşkanımızın geçen hafta söylediği gibi, Türkiye asla orta gelir tuzağına düşmeyecektir," diyen Müezzinoğlu, "Türkiye'nin orta gelir tuzağına düşmemesi ve başarılı olmasının tek bir yolu var o da üniversitelerdir, eğitim kurumlarıdır. Nitelikli insan kapasitemizdir. Akıl teri döken, araştırmaya, inovasyona, Ar-Ge ve sanayi-üniversite bütünleşmesine, nitelikli insan sermayesine, beşeri sermayeye olan ihtiyacımızdır. Şayet insan, sermayemizi akıl teri döken, gönül sızısı çeken, bilimle düşünceyi bütünleştiren bir yol haritasını güçlü bir şekilde başaramazsak o zaman orta gelir tuzağında sıkıntı çekeriz. Ama üniversitelerimiz, özgür düşünen, özgür üretebilen, teknolojiyle bilimi bütünleştirebilen ve sanayi ile üretimi, Ar-Ge'yi bütünleştirebilen bir noktayı, geçtiğimiz dönemlerin olumsuzluklarından suçlu çıkaran değil dersler alan bir bir anlayışla başarabilirsek inanıyorum ki Türkiye genç potansiyeli ile özellikle her bir yaşta bir milyon 250 bin genci var." ifadelerinin kullandı.

Müezzinoğlu öğrencilere, önemli olmanın peşinde koşulduğu gibi değerli olabilmenin de peşinde koşulmasını tavsiye etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, daha sonra bölümlerinde birinci olanlara plaket takdim etti. (Mustafa Bikeç-İLKHA) 






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.