Türkiye birincisi gençleri havalimanında kaymakam karşıladı

Türkiye birincisi gençleri havalimanında kaymakam karşıladı

Kızıltepe Kaymakamı Mehmet Yüzer, Gençlik ve Spor Bakanlığının düzenlediği 'Gençler Arası Bilgi Yarışması' Türkiye Finallerinde Türkiye birincisi olan Kızıltepeli gençlerin, diğer gençlere örnek teşkil etmesi temennisinde bulundu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 'Gençler Arası Bilgi Yarışması' Türkiye Finallerinde Türkiye birincisi olan ve bakanlık tarafından yurt dışı gezisi ile ödüllendirilen Kızıltepe Gençlik Merkezi gençlerinden Halil İbrahim Abak, Ali Coşkun ile Cebrail İpek, beraberlerinde Kızıltepe Gençlik Merkezi Müdürü Ümran Tekin ile havayoluyla Kızıltepe'ye döndü.

Ankara'dan tarifeli uçakla gelen Türkiye birincisi gençler, saat 13.00'te Mardin Havalimanına indi. Gençleri VİP kapısında, Kızıltepe Kaymakamı Mehmet Yüzer karşıladı.

"Bu gençlerimiz inşallah diğer gençlere örnek teşkil ederler"

Kızıltepe Gençlik Merkezinin Türkiye çapında birinci gelerek kendilerini gururlandırdıklarını söyleyen Kaymakam Yüzer, "Hem ilimizi, hem ilçemizi, hem bölgemizi temsilen Türkiye çapında böyle güzide bir yarışmada birinci olmaları bizi çok sevindirdi. Bakanlığımız kendilerini yurt dışı gezisi ile ödüllendirmiş inşallah biz de kaymakamlık olarak ödüllendireceğiz. Yerel yönetimlerimizin de ödüllendirilmesini isteriz. Bu gençlerimiz hem yaşıtlarına hem de kendilerinden küçük olan çocuklara kardeşlerine örnek teşkil edecekler. Müdür beyle konuştum, gençlerimiz Kızıltepe'deki liseleri gezecekler. Hem Gençlik Merkezimizi tanıtacaklar hem de bilgi yarışması sürecindeki anı anlatacaklar. Onlara güzel bir örnek teşkil edecekler. Biz de çok mutlu olduk, kendilerini can-ı gönülden tebrik ediyorum." dedi.

Gençlerden Mardin Artuklu Üniversitesi hemşirelik bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Halil İbrahim Abak, "Ali arkadaşımız sayesinde bu yarışmaya katıldık. Yarışmaya öylesine girdik, bir baktık ki Türkiye birincisi olduk." ifadelerini kullandı.

"İlimiz, ilçemiz adına gurur verici bir durum"

Kızıltepe Gençlik Merkezi Müdürü Ümran Tekin ise "Gençlik Merkezi olarak Mardin adına güzel şeyler yapmaya çalışıyoruz. Çünkü Mardin bölgesi, genç nüfus yoğunluğu bakımından Türkiye'nin en önde gelen illerindendir. Mardin'de 5 gençlik merkezimiz faaliyet gösteriyor ama genç nüfus bağlamında Kızıltepe Gençlik Merkezimiz gerçekten yoğun bir şekilde çalışıyor. İlimiz, ilçemiz adına gurur verici bir durum gençlerimizi tebrik ediyorum. Güneydoğu Anadolu finallerinde de 10 ili geride bırakarak bölge birincisi olmuşlardı. Türkiye'de de 7 bölge birincisiyle çetin bir mücadele vererek açık ara farkla açıkçası bizi de şaşırtarak Türkiye birincisi oldular. Sayın Bakanımız sayın Genel Müdürümüz kendilerini tebrik ederek yurt dışı gezisiyle kendilerini ödüllendirdiler. İnşallah bu gençlerimize benzer gençlerimizi artar. Geleceğimizin teminatı çocuklarımız için güzel bir rol model olurlar." diye konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.