"Türkiye Drone Festivali" yarın başlıyor

"Türkiye Drone Festivali" yarın başlıyor

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının düzenleyeceği ve dünyada ilk kez FPV drone'lar ile Türkiye'nin tanıtılacağı Türkiye Drone Festivali yarın başlayacak.

28 Ağustos'ta sona erecek festivalde, dünyanın dört bir yanından profesyonel "FPV drone" pilotları, Türkiye'nin en önemli destinasyonlarını tanıtmak için birbiriyle yarışacak.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, yarın başlayacak ve 28 Ağustos'ta sona erecek Türkiye Drone Festivaline ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Dünyaca ünlü FPV drone pilotlarının katılacağı festivalde, 12 şehirde tarih, inanç, su ve sağlık kategorilerinde Türkiye'nin zenginliklerini birlikte izleyeceklerini belirten Altun, "Yarışmacılar, Antalya, Muğla, Van, İstanbul, Mardin, Hatay, Adıyaman, Nevşehir, Şanlıurfa, Denizli, Sivas ve İzmir olmak üzere 12 şehirde tarih, inanç, su ve sağlık kategorilerinde, Türkiye'nin zenginliklerini FPV drone'larla görüntüleyecek." dedi.

Altun, "İngiltere'den Luke Bannister, ABD'den Ian Rinefort ve Reme Raul Morales, Fransa'dan Colas Feuillie , Antoine Gaetano ve Vladimir Metivier, İsviçre'den Ivan Surikov, İspanya'dan Sergi Hernandez Lopez, Türkiye'den Oğuz Albayrak, Cumhur Büyüktaş, Berkay Efe ve Burak Altıparmak olmak üzere, dünyaca ünlü 12 profesyonel FPV drone pilotu, Türkiye’nin tarihi, doğal ve kültürel mekanlarının en iyi görüntülerini en iyi açılardan ve en güzel perspektifle çekebilmek için rekabet edecek." ifadelerini kullandı.

FPV drone'lar ile çekilen görüntülerin, 20-25 Eylül'de "turkdronefest.com" sitesinde yayınlanacağı bilgisini veren Altun, "En iyi video, bu tarihler arasında yarışmanın internet sitesi üzerinden yapılacak halk oylamasıyla belirlenecek. Türkiye Drone Festivali'nin ödül töreni 30 Eylül'de gerçekleştirilecek." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler