Türkiye geçmişte Musul Kerkük halkına nasıl sahip çıkmışsa bugün de sahip çıkacaktır

Türkiye geçmişte Musul Kerkük halkına nasıl sahip çıkmışsa bugün de sahip çıkacaktır

Irak Türkmen Cephesi Devlet Bakanı Aydın Maruf, "Türkiye geçmişte Musul Kerkük halkına nasıl sahip çıkmışsa bugün de sahip çıkacaktır." dedi.

Irak Türkmen Cephesi Devlet Bakanı Aydın Maruf, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan’ı ziyaret etti.

Maruf’ un ziyareti sırasında bir açıklama yapan Başkan Asilhan Arslan "Yıllardır bizler Irak'taki muhataplarımızla ticari ilişkilerimizi yürütürken, bir yandan da beşeri ilişkilerimizi en yüksek derecede tutmaya çalıştık. Sayın Bakan'ımızın bölgesine defaten ziyaretlerde bulundum. Orada ticari ve beşeri münasebetler inşa ettik ve bunlar da her geçen gün giderek arttı. Bu coğrafya kendi içinde çok ciddi zenginlikler barındırmakta, gerek kültürel gerek tarihi birikimi gerekse ticari potansiyeli ile birlikte çok ciddi değerler barındırmakta. Bize düşen de bu değerlerin üzerine daha güzel yaklaşımlarla katma değer ve ticari kazanımlar katmaktır. Sayın Bakan'ımla bugün bu konuları burada istişare edeceğiz. Kendilerine bu nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum." ifadeleri kullanıldı.

Irak Türkmen Cephesi Devlet Bakanı Aydın Maruf ise Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyareti sırasında yaptığı açıklamada "Bu güzel karşılamadan dolayı Sayın Başkan'ımıza teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki günlerde daha faydalı, olumlu çalışmalar yapacağız. Hem Erbil-Ankara arasındaki ilişkiler hem de Bağdat-Ankara arasındaki ilişkiler son derece güzel. İdari,  siyasi, diplomatik ilişkilerimiz de son derece güzel. Ekonomik kalkınma için bu ilişkiler büyük bir katkı sağlamaktadır. O yüzden, Ticaret Odası Başkanı'mız ve üyelerinin buradaki kardeşlerimizin ziyaretleri bizi çok mutlu eder ve kendilerini ırak' ta ağırlamak isteriz. Gerçekten bugün Irak halkının Türkiye'ye ve desteğine çok ihtiyacı var. Türkiye geçmişte nasıl Musul-Kerkük halkına sahip çıkmışsa bugün de sahip çıkacaktır. Ben tekrar bizi karşılamalarından, yakın ilgi ve alakalarından dolayı Sayın Başkan'ımıza ve ekibine çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Ziyaret sırasında Elazığ TSO Başkanı Asilhan Arslan, Bakan Aydın Maruf’a çeşitli hediyeler takdim etti. 

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler