Türkiye genelinde hava durumu

Türkiye genelinde hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyretmesi beklendiğini belirtti.

Yapılan son değerlendirmelere göre, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Artvin çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı, ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor.

Rüzgar, Marmara ve Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğu, diğer yerlerde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra eseceği bekleniyor.

Bölgelerde hava durumu

Marmara: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde doğusunda yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Ege: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Akdeniz: Az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde kuzeyinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimleri ile Artvin çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

Doğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Denizlerde hava durumu

Marmara ve Kuzey Ege'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Karadeniz'de doğu ve kuzeydoğudan 3 ila 5, öğle batısı 6, Doğu Karadeniz'de doğu ve güneydoğu, ilk saatlerde kuzeybatıdan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, batısı öğle 2,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, Rüzgar: Doğu ve kuzeydoğudan 4 ila 6, akşam saatlerine kadar güneyi yer yer 7 kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m, Görüş: İyi.

Ege: Parçalı bulutlu, Rüzgar: Kuzey Ege’de kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5, ilk saatlerde kuzeyi 5 ila 7; Güney Ege’de kuzey ve kuzeybatıdan 3 ila 5 kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0 m, kuzeyi yer yer 2,5 m; Görüş: İyi.

Akdeniz: Parçalı ve az bulutlu; Rüzgar: Batı Akdeniz’de batı ve kuzeybatı, öğle ve akşam saatlerinde Antalya Körfezi güneydoğudan 3 ila 5, Doğu Akdeniz’de batı ve kuzeybatı, sabah saatlerinde kuzeydoğudan 3 ila 5 kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0 m; Görüş: İyi.

Van Gölü: Parçalı ve çok bulutlu; Rüzgar: Batı ve güneybatıdan 2 ila 4 kuvvetinde; Dalga: 0,25 ila 0,75 m; Görüş: İyi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.