Türkiye ile Ukrayna iki ülkenin Karadeniz'deki filolarının güçlendirilmesini görüştü

Türkiye ile Ukrayna iki ülkenin Karadeniz'deki filolarının güçlendirilmesini görüştü

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Ukraynalı mevkidaşı Dmitriy Kuleba ile iki ülkenin deniz kuvvetlerinin Karadeniz'deki iş birliğinin genişletilmesi konusunu görüştüğü bildirildi.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Çavuşoğlu ile Kuleba'nın, Antalya Diplomasi Forumu kapsamında bir araya geldiği belirtilerek, "Bakanlar ayrıca Ukrayna ve Türkiye donanmaları arasındaki iş birliğini güçlendirme olasılığını görüştü. Güçlendirilmiş iş birliği, Ukrayna Deniz Kuvvetleri’ne NATO standartlarını uygulamasına, savunma yeteneğini ve NATO üyesi ülkeleri ile uyumluluğu ve genel olarak Karadeniz’de güvenlik için ülkeler arasındaki iş birliğini yükseltmesine yardımcı olacak" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, iki bakanın ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ukraynalı mevkidaşı Vladimir Zelenskiy başkanlığındaki 10. Üst Düzey Stratejik Konsey Toplantısı’na ve iki ülkenin dışişleri ve savunma bakanlarının dörtlü toplantısına hazırlık çalışmalarını görüştüğü aktarıldı.

Açıklamada Çavuşoğlu'nun, Ukraynalı mevkidaşının, 'Ukrayna-Türkiye stratejik ilişkilerinin tüm kompleksini' değerlendirme amacıyla önümüzdeki sonbaharda Kiev'i ziyaret etme davetini kabul ettiği belirtildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.