Türkiye İş Bankasının, Aziz Nesinli karne armağanına tepki

Türkiye İş Bankasının, Aziz Nesinli karne armağanına tepki

Türkiye İş Bankası'nın, karnesini alan ilkokul öğrencilerine Aziz Nesin'in kitabının hediye etmesine, İzmirliler olaya tepki göstererek, çocuklarını kimsenin zehirleyemeye haklarının olmadığını belirtiler.

İZMİR -Türkiye İş Bankası'nın ilkokul öğrencilerine karne hediyesi olarak hediye ettiği kitabın, 'Şeytanın Ayetleri' kitabını tercüme etmek isteyen, ateist ve İslam düşmanı olan Aziz Nesin'e ait olduğunu öğrenen öğrenci velileri olaya tepki gösterdi.

 

İzmir Buca, Gediz mahallesinde oturan İshak Taylan sözkonusu olaya tepki göstererek, "Çocuklarımızı zehirlemeye çalışan bir adamamın kitabını nasıl dağıtıyorlar henüz anlamış değilim. Dağıtılan kitabın ismi 'çocuklara en güzel öğütler, emin olun sıradan bir ebeveyn bile kitaba bir göz atsa bu öğütlerin küfürden, ahlaksızlıktan, dinsizliği aşılamaktan başka bir şey olmadığını görecektir." dedi.

 

"Türkiye iş bankası neden dinsiz bir adamın kitabını dağıtıyor?"
Bu olayın en büyük suçlusunun Türkiye İş Bankası olduğunu ifade eden İshak Taylan, kimsenin çocuklarının zehirlemesine haklarının olmadığını belirterek, tepkisini şöyle dile getirmeye devam etti: " Kim olursa olsun, çocuklarımızı birilerinin zehirlemeye hakkı yoktur. Buradan Türkiye İş Bankasına sesleniyorum, Milli Eğitim Bakanlığının tavsiye ettiği, edebe, ahlaka uygun yüzlerce kitap varken neden 'Şeytanın Ayetleri' kitabıyla tanınan, İslam düşmanı bir adamın kitabını dağıtıyorsunuz? Neymiş efendim, kitap okuma alışkanları gelişsin diye dağıtıyorlarmış. Kitabın içerisinde küfürler var, argo kelimeler var. Bu yönden bile baksan, bırakın dağıtılmasını buna bandrol vermek bile yanlıştır. Bandrol verenlerin bile sorgulanması lazımdır. Birde kitabı incelerken bir şeye rastladım. Çok alçakça bir şeye yazar 'Abdullah' olan isimleri özellikle bilinçli olarak 'Aptullah' olarak kullanıyor."

 

İshak Taylan son olarak, duyarlı halka ve STK'lara seslenerek, buna tepki gösterilmesi gerektiği çağrısında bulunarak, "Kimse sessiz kalmasın, gerekirse suç duyurusunda bulunulması gerekiyor" ifadelerine yer verdi. (Yunus Şani - İLKHA)     

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.