Türkiye israil'le ilişkileri kesmeli

Türkiye israil'le ilişkileri kesmeli

​​Türkiye'nin dört tarafında Aksa direnişine destek etkinliklerinin düzenlendiğini belirten Adıyamanlılar yapılan basın açıklamalarının tek başına yetersiz olduğunu Kürecik ve İncirlik üslerinin kapatılması gerektiğini de vurguladı.

Mescid-i Aksa için duygularını İLKHA'ya paylaşan vatandaşalar, bir terör çetesini meşru bir devlet kabul edip onunla siyasi, ekonomik ilişki kurmanın doğru olmadığını belirtti.

Vatandaşlar, terör şebekesine hizmet eden fitne üslerinin, Türkiye topraklarında varlığını sürdürmesin göz yummanın Türkiye’ye yakışmadığını belirtti.

"Sadece Filistinlilerin değil bütün Müslümanların sorunudur"

İşgalci israil'in Filistin'e yönelik saldırılarının amacının Müslümansız bir Kudüs olduğunu belirten Avukat Abdurrrahman Yıldırım "İsrail'in Mescid-i aksa ve Kudüs'e uygulamış olduğu insansızlaştırma ve Müslümansızlaştırma politikası, sadece Filistin halkına değil bütün İslam ülkelerinin halkına yönelmiş olan bir saldırıdır. Bu nedenle sadece Filistinlilerin değil bütün Müslümanların sorunudur bu, tabi ki buna tepki göstermemiz gerekiyor. Olayı sadece Filistin meselesi değil bir İslam mücadelesi olarak görmekte yarar var." dedi.

Emeperyal ABD'nin üsleri hakkında ise Yıldırım, "Üsler meselesini sadece Kudüs meselesiyle ilişkilendirmek çok doğru değildir. Bu Türkiye'nin uluslararası stratejisi ve NATO'yla ilişkileriyle alakalıdır. Türkiye eğer NATO'yla ilişkilerini kullanarak israil'i yola getirebileceğini düşünüyorsa Kürecik, İncirlik ve diğer üslerinde kapatılmasını gündeme getirmelidir." ifadelerini kullandı.

"Kürecik ve incirlik kapatılsın"

Flistin için her türlü yardıma Müslüman halk olarak hazır olduklarını devletin de somut atması gerektiğini belirten Mavi Marmara Gazisi Abdullah Keskin, "Maalesef siyonist terör isail, özellikle Ramazan aylarında Mescid-i Aksa ve Filistinli kardeşlerimize saldırarak işgal girişiminde bulunuyorlar. Gazze'yi havadan, karadan ve denizden bombalıyorlar. Yüreğimiz yanıyor, içimiz yanıyor. O kardeşlerimize Rabbimden bol sabırlar diliyorum. Hükümetimizden şunu istiyoruz: Mescid-i Aksa bugün siyonist işgalcilerin çizmeleri altında işgal edilmiş. Malatya Kürecik bulunan füze kalkanı israil'e sinyal gönderiyor ve o kardeşlerimizin attığı füzeleri engelliyor, onları hava da infilak ettiriyor. Kaldırsınlar bunu artık yeter. İncirlik hava üssü kapatılsın. ABD ve onun uşağı israil daha önce yanı başımızdaki Iraklı kardeşlerimizi bombaladı. Bizler halkı Müslüman olan bir ülkeyiz bize yakışmıyor, bizim Filistin'in yanında yer almamız lazım." şeklinde konuştu.

"Yolları açsınlar biz o kardeşlerimizin yanına gideceğiz"

Her daim Filistinli Kardeşlerimizin yanında olmamız gerektiğini vurgulayan Keskin, "Açsınlar yolları biz seve seve canımızı o kardeşlerimiz için vermeye hazırız. Dünya Müslümanlarına sesleniyorum: Yeter artık bu zulüm, atın atık üzerindeki tozu ve ayağı kalkın. Bizim kardeşlerimizin yanında yer almamız, onlara dua etmemiz lazım. Rabbim onların yar ve yardımcısı olsun. Onlar Allah'ın katında şehitlerdir ve Cennettedirler. Ama Kadın, çocuk demeden mazlumların üzerine tonlarca bomba yağdıran israil'in ölüleri Cehennemdedirler. Yaptıkları tüm zulümlere rağmen kendiler mazlum br halkmış gibi Avrupa ülkelerinden bunu yayıyorlar. Bütün içtenliğimle onları lanetliyorum. Bugün elimizden bu geliyor. Ama yolları açsınlar biz o kardeşlerimizin yanına gideceğiz, en ufak bir şek ve şüphe duymadan." dedi.

Karşıyaka Mahalle Muhtarı Abdulbaki Güzel ise "Şuan gerçekten hiçbir devlet Filistin'e ciddi bir şekilde yardım etmiyor. Cumhurbaşkanımız 'Kudüs bizim kırmızıçizgimizdir.' diyor maalesef bu konuda hiçbir adım atmıyor. Şuanda Türkiye'ye düşen bütün diplomatik ve siyasi ilişkilerini gözden geçirip bu saldırıları durdurmak için mutlaka bir şey yapmalıdır." ifadelerini kullandı.

Halil İzci ise, "Filistinli kardeşlerimizin maddi ve manevi her zaman yanındayız. Allah'ın izniyle Suriye, Irak ve Arakan'daki kardeşlerimizin yanında nasıl olduksa anı şekilde Filistinli kardeşlerimizin yanında da olacağız. Filistin ümmetin değeridir." şeklinde konuştu. 


Türkiye israil'le ilişkileri kesmeli

Türkiye israil'le ilişkileri kesmeli

Türkiye israil'le ilişkileri kesmeli

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.