Türkiye Libya büyükelçiliğini boşalttı

Türkiye Libya büyükelçiliğini boşalttı

Libya'daki güvenlik zaafı nedeniyle ABD'nin ardından Türkiye de Libya'daki büyükelçiliğini boşalttı. Dün akşam dışişlerinden yapılan açıklamada, elçilikteki faaliyetlerin askıya alındığı duyurulmuştu

ABD'nin Libya'nın başkenti Trablus'taki büyükelçilik binasını tahliye etmesinin ardından Türkiye de güvenlik gerekçesiyle Libya'daki büyükelçiliği boşalttı. Kararın, karşıt silahlı gruplar arasındaki çatışmaların artması nedeniyle alındığı öğrenildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada elçilik çalışanlarının sınırdaki Tunus'a gönderildiği bildirilmişti. 

Ankara da dün akşam Libya'daki büyükelçilik faaliyetlerinin güvenlik gerekçesiyle geçici olarak askıya alındığını duyurmuştu. Bugünse büyükelçilikteki görevlilerin tamamen tahliye edildikleri bilgisi geldi.

DIŞİŞLERİ DÜN AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Büyükelçilikle ilgili dün Dışişleri Bakanlığı'ndan bir açıklama yapılmıştı. Açıklamada elçilik faaliyetlerinin askıya alındığı belirtilmişti.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Libya'daki güvenlik endişesi nedeniyle 500'den fazla Türk vatandaşının, kiralanan otobüslerle 24 Temmuz'da Tunus'un Djerba kentine sevk edildiği ve buradan yurda dönmelerinin sağlandığı belirtilerek, "Türk vatandaşlarına ilişkin gerekli düzenlemelerin yapılmasının ardından, Trablus Büyükelçiliği'nin faaliyetlerinin geçici olarak askıya alındığı" denilmişti.

Açıklamada, büyükelçiliğin çekirdek kadrosunun Trablus'ta koşullar düzelene kadar bir süre çalışmalarını Tunus Büyükelçiliği bünyesinde sürdüreceği bildirilmiş, Misurata Başkonsolosluğu'nun faaliyetlerini sürdürmekte olduğu, Libya'da kendi istekleriyle kalan Türk vatandaşlarına hizmet vermeye devam edeceği belirtilerek, "Başkent Trablus'ta temenni ettiğimiz sükunet ve güvenlik sağlandığında misyonumuz faaliyetlerine yeniden başlayacaktır" denilmişti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.