Türkiye-Mısır dostluk grubu için kanun teklifi

Türkiye-Mısır dostluk grubu için kanun teklifi

AK Parti, Türkiye-Mısır ve Türkiye-Libya arasında dostluk gruplarının kurulmasına ilişkin Türkiye Büyük Millet Meclisine kanun teklifi verdi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Mısır ve Libya ile parlamentolararası dostluk grubu kurulmasına ilişkin, "Dostluk gruplarımız, parlamenter diplomasinin öncü grubu." dedi.

Şentop "Dostluk gruplarının oluşumunda, genel sebepler dışında ayrıca karşı tarafta yani karşı ülkenin parlamentosunda da bir dostluk grubu kurulması ya da kurulma ihtimalinin bulunması dikkate alınıyordu. Ben geçen hafta bazı arkadaşlarımızla konuşmuştum. Mısır ve Libya için de bir dostluk grubunun kurulması önemli. Çünkü dostluk gruplarımız, parlamenter diplomasinin öncü grubu. Birçok alanda parlamentolararası temaslar kurulurken bunların başlangıcı, sürdürülmesi dostluk grupları eliyle oluyor. Bu sebeple bunun çok faydalı olacağını düşündüm. Bu konuda siz de takip ettiniz, gelişmeler de vardı. Bu bakımdan Meclis Başkanı olarak bugün dostluk grubu oluşturulması yönünde bir adım atılmasını büyük memnuniyetle karşılıyorum. Faydalı olacaktır inşallah." ifadelerini kullandı.

Türkiye ve Mısır arasındaki dostluk grubu, Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye yönelik darbe sonrası kaldırılmıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.