Türkiye orman yangınlarıyla boğuşuyor

Türkiye orman yangınlarıyla boğuşuyor

​Türkiye'nin birçok bölgesinde çıkan orman yangınları kontrol altına alınırken ekiplerin soğutma çalışmaları devam ediyor.

Dün öğle saatlerinde Antalya'nın Manavgat, Mersin'in Aydıncık, Bozyazı ve Silifke ilçeleri, Osmaniye, Kayseri Yahyalı ve Adana'da ormanlık alanlarda eş zamanlı yangın çıktı. Bugün ise Muğla'nın Marmaris ilçesine bağlı Amutalan Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın başladı.

Büyük orman yangının çıktığı Manavgat'ta incelemelerde bulunan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, orman yangınları nedeniyle 3 vatandaşın hayatını kaybettiğini duyurdu.

Pakdemirli, yangınları kontrol altına almak için 3 uçak, 29 helikopter, 458 arazöz ve 1832 personel, bu alanda görev aldıklarını söyledi.

Yangın nedeniyle 3 kişi hayatını kaybetti

Yangın nedeniyle Akseki Kepezbeleni Mahallesi'nde 82 yaşındaki Hasan Ali Yüksel, Antalya Değirmenli Mahallesi Delioğlanlı mevkiinde ikamet eden Osman Gardaş ve Şehri Gardaş'ın hayatını kaybettiği belirtildi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yangınlarla ilgili şu an itibarıyla önemli bir yerleşim yerine ve cana yönelik tehdit bulunmadığını bildirdi.

Hayvanlar da yandı

Yeniköy, Kalemler, Evrenseki ve Çolaklı mahallelerinde, yangından etkilenebilecek alanlarda bulunan evler tahliye edilirken kırsal kesimde bulunan bazı ahırların yandığı bilgisi alındı.

Yangında çok sayıda hayvanın telef olduğu öğrenildi.

Adı öğrenilemeyen kadın ve bir akrabası hayvanlarını bile kurtaramadıklarını, bir ağaçta bağlı durumda olan köpek ve inekle ahırda bulunan keçilerinin de yandığını gazetecilere gösterdi.

Mersin-Antalya yolu ulaşıma kapatıldı

Mersin'in Silifke ilçesindeki ormanlık alanda çıkan yangın nedeniyle Mersin-Antalya kara yolu çift yönlü ulaşıma kapatıldı.

Silifke ilçesi Boğsak mevkiindeki ormanlık alanda çıkan yangına ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi sürüyor. Yangın nedeniyle Mersin-Antalya kara yolu çift yönlü ulaşıma kapatılırken Boğsak'taki bazı kamp alanları da tedbirden boşaltıldı.

Ekiplerin yangını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor.

Osmaniye'deki orman yangınıyla ilgili 5 gözaltı

Osmaniye'de dün Dereobası mevkiindeki çıkan orman yangınıyla ilgili 5 şüpheli gözaltına alındı.

Dün öğle saatlerinde Dereobası mevkiindeki çıkan yankın kontrol altına alındı. Çıkan yangınla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 5 şüphelinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklama

Manavgat’taki yangınların tüm boyutlarıyla araştırılacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yangından etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti. Erdoğan, "En kısa zamanda yangını kontrol altına almak suretiyle bir an önce temennimiz o ki cana hiçbir şey gelmeden bu yangını söndürmüş olalım. Geniş bir alanda süren yangının en kısa zamanda sönmesi temennimizdir. Olay tüm boyutları ile araştırılarak yangında zarar gören vatandaşlarımıza her türlü destek sağlanacaktır. Rabbimden ülkemizi yangın ve sel başta olmak üzere her türlü afetten muhafaza etmesini niyaz ediyorum." dedi.

Yangının çıkış nedeniyle ilgili soruşturma yürütülüyor

Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı, çıkan yangınlarla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Açıklamada, "Başsavcılığımızın talimatı ile orman yangınlarının başladığı ve güzergâhındaki yerlerle ilgili kamera görüntülerinin tespiti ile diğer delillerin araştırılmasına devam edilmektedir. Soruşturma çok yönlü ve titizlikle devam etmektedir." denildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.