Türkiye Yazarlar Birliği'nden İBB'ye kınama

Türkiye Yazarlar Birliği'nden İBB'ye kınama

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından PKK'nin eleştirildiği kitaplara yönelik sansür uygulamasına Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesinden tepki geldi.

Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı, konuyla ilgili yayımladığı bildiride, İBB yönetimini örgüt prangasından kurtulmaya davet etti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin belediyecilik yaparak şehrin sorunlarına çözüm bulmak yerine ajans mantığı içerisinde sürekli belediye başkanını parlatmaya yönelik abartılı bir PR çalışması yaptığını söyleyen Bıyıklı, yayımladığı bildiride şu ifadelere yer verdi:

İstanbul her geçen gün geriye gitmekte, sorunları büyümektedir. Mevcut yönetimin hizmet etmek yerine hizmet ediyormuş gibi görünme çabası tahammül edilemez bir hal almıştır. Bununla birlikte İBB yönetiminin ülkemizin birliğine, dirliğine kast etmiş bölücü örgütlerin emrine girmesi onların beklentilerine uygun hareket etmesi halkımızın kaygısını artırmaktadır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin son olarak Vadi Yayınları tarafından Metro İstanbul reklam alanlarında tanımını yapmak istedikleri Yazar Aytekin Yılmaz'a ait 'Son Diktatör' ve 'Yüzleşerek Barışmak' adlı kitaplara, onay vermemesi kimlere hizmet ettiklerinin, hangi odaklara çalıştıklarının açık göstergesidir. PKK'nın örgüt psikolojisi ve Abdullah Öcalan'ın nasıl bir diktatör olduğunun anlatıldığı kitaplara sansür uygulanması İBB yönetiminin terör örgütü ve uzantıları tarafından esir alındığının açık işaretidir.

"Peygamber Efendimizi anlatan kitaba da sansür uygulanmıştı"

İBB'nin sadece ülkenin bütünlüğüne kastedenlerin eleştirildiği kitapları engellemekle kalmayıp aynı zamanda Peygamber Efendimizin anlatıldığı bir kitabın tanıtımını da engelleyerek içlerindeki maneviyat düşmanlığını dışarıya yansıttıklarını belirten Bıyıklı, "Her platformda özgürlük naraları atanların iktidar oldukları alanlarda faşist bir tutum içerisine girerek kitap ve kültür düşmanlığı yapmaları kabul edilebilir bir durum değildir. İstanbullular, İstanbul’un devlet ve memleket düşmanlarına peşkeş çekilmesine asla müsaade etmeyecektir. İBB yönetimini bu milli ve manevi değerlere düşman tavrından dolayı kınıyor, kendilerini bölücülerin prangasından kurtularak milletin değerleriyle barışık yaşamaya, yazarlardan ve yayınevinden özür dilemeye davet ediyoruz." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.