Türkiye'de Covid-19 nedeniyle 143 kişi vefat etti

Türkiye'de Covid-19 nedeniyle 143 kişi vefat etti

Sağlık Bakanlığı, Türkiye'nin Günlük Coronavirus Tablosu'nu paylaştı. Bugün açıklanan son 24 saatlik verilere göre; 66 bin 467 vaka tespit edildi. Vefat sayısı 143 oldu. 29 bin 316 hasta taburcu olurken, bugün 417 bin 787test yapıldı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından vaka tablosuyla ilgili yaptığı paylaşımda, "Omicron varyantıyla birlikte vaka sayılarındaki artışa rağmen hastaneye yatışlarda endişe verici bir yükselme söz konusu değil. Öte yandan, hastaneler riskin arttığı ortamlar; kendimiz kadar sağlık çalışanlarını da korumak zorundayız. HASTANEYE GİTTİĞİNİZDE lütfen dikkatli olun." dedi.

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tabloda, aşılama verilerine de yer verildi. En az 1 doz aşı olmuş 18 yaş üzeri nüfusu kapsayan verilere göre Türkiye'de 1. doz aşılama oranı ortalama yüzde 91,85 oldu. 2. doz ortalaması yüzde 83,38 olurken 1., 2. ve 3. doz aşısını yaptıranların sayısı toplamda 134 milyon 195 bin 65'e yükseldi. (İLKHA)

Omicron varyantıyla birlikte vaka sayılarındaki artışa rağmen hastaneye yatışlarda endişe verici bir yükselme söz konusu değil. Öte yandan, hastaneler riskin arttığı ortamlar; kendimiz kadar sağlık çalışanlarını da korumak zorundayız. HASTANEYE GİTTİĞİNİZDE lütfen dikkatli olun. pic.twitter.com/1QBRKgqMtI
— Dr. Fahrettin Koca (@drfahrettinkoca) January 5, 2022

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler