Türkiye'den İtalya Başbakanı'na tepki: Hadsiz ifadelerini geri almasını bekliyoruz

Türkiye'den İtalya Başbakanı'na tepki: Hadsiz ifadelerini geri almasını bekliyoruz

Dışişleri Bakanlığı, İtalya Başbakanı Mario Draghi'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan "hadsiz ve çirkin ifadelerini" derhal geri almasını istedi.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, İtalya Başbakanı'nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında kullandığı "diktatör" ifadesinin kabul edilemez olduğunu, İtalya'nın Ankara Büyükelçisinin Bakanlığa çağrıldığını belirtti.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İtalya Başbakanı'nın Sayın Cumhurbaşkanı'mız hakkında bugün kullandığı kabul edilemez ifadeler üzerine, İtalya’nın Ankara Büyükelçisi bu akşam derhal Bakanlığımıza çağrılmıştır.

Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Sayın Faruk Kaymakcı tarafından İtalyan Büyükelçi’ye, göreve atamayla gelmiş İtalya Başbakanı'nın, Avrupa’da en yüksek halkoyu desteğiyle seçilmiş bir lider olan Sayın Cumhurbaşkanı'mıza yönelik sözlerini kuvvetle kınadığımız, Türkiye-İtalya dostluğu ve müttefikliğiyle bağdaştıramadığımız bu hadsiz ve çirkin ifadelerin derhal geri alınmasını beklediğimiz vurgulanmıştır.

Büyükelçiye, AB Konsey ve Komisyon Başkanlarının ahiren ülkemize gerçekleştirdikleri ziyaretin protokol düzenlemeleri hakkında bilgi sahibi olmadan yapılan açıklamaların kabul edilemez olduğu, Türkiye’nin misafirperverliğini kimsenin sorgulayamayacağı, ülkemizin AB içindeki anlamsız ve kötü niyetli tartışmalara taraf olmayacağı ve Türkiye-AB olumlu gündemini baltalamaya yönelik çabaları nafile bulduğumuz da bildirilmiştir." 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler