Türkiye'den Libya'daki taraflara çağrı

Türkiye'den Libya'daki taraflara çağrı

Dışişlerinden yapılan açıklamada, "Milli Birlik Hükümeti'ne verilen güvenoyunun geri çekilmesi yönünde alındığı bildirilen kararın, Libya’nın istikrarına ve geçiş sürecine bir katkı sağlamayacağı açıktır" ifadesi kullanıldı.

Libya Temsilciler Meclisi'nin Milli Birlik Hükümeti'nden güvenoyunu geri çekme kararına Türkiye'den tepki geldi.

Dışişlerinden yapılan açıklamada, Libya'daki tüm taraflara ülkenin önceliklerine odaklanma çağrısı yapıldı. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Libya Temsilciler Meclisi’nin 21 Eylül 2021 tarihinde Tobruk’ta düzenlenen oturumunda, Milli Birlik Hükümeti’ne verilen güvenoyunun geri çekilmesi yönünde alındığı bildirilen kararın, Libya’nın istikrarına ve geçiş sürecine bir katkı sağlamayacağı açıktır.

Seçimlerin öngörüldüğü tarihte düzenlenebilmesi, geçiş sürecinin iyi yönetilebilmesi ve ülkedeki sükûnet ortamının korunabilmesi için, Milli Birlik Hükümeti’nin, Yol Haritası’nda da öngörüldüğü gibi, seçimlere kadar tam yetkiyle işbaşında kalması önemlidir.

Mevcut kritik aşamada, Libya’daki tüm tarafların kişisel çıkar mücadelelerini ve kısır meşruiyet tartışmalarını bir kenara bırakıp, sorumluluk bilinciyle Libya’nın önceliklerine odaklanmalarında fayda bulunmaktadır.

BM kolaylaştırıcılığında, Libyalıların öncülüğünde ve sahipliğinde yürütülen siyasi sürecin başından beri savunucusu olan Türkiye, dost ve kardeş Libya halkı ve meşru Libya yönetimine desteğini sürdürecektir."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler