Türkiyeli Hacıların Kapı Çilesi Bitmiyor

Türkiyeli Hacıların Kapı Çilesi Bitmiyor

Hac ibadetini yerine getirmek için Irak üzerinden Suudi Arabistan'a giden Türkiyeli hacılar, dönüş yolunda bu sefer Suudi Arabistan ile Irak arasındaki sınır kapısında bekletildiği öğrenildi.

Hac ibadetini yerine getirmek için Suudi Arabistan'a giden Türkiyeli hacılar, dönüş yolunda bu sefer Suudi Arabistan ile Irak arasındaki sınır kapısında bekletildi.

 

Edinilen bilgilere göre, Türkiyeli hacılar hac farizasını yerine getirmek için dün öğle saatlerinde Medine'den yurdu dönmek için yola çıktı. Akşam saatlerinde Suudi Arabistan İle Irak sınırına gelen hacılar, Suudi Arabistan sınır kapısından sorunsuz bir şekilde geçti. Irak sınırına gelen hacılar Irak Sınır Kapısı'ndaki görevliler tarafından bırakılmadı.

 

Hacılar, dünden bu yana Suudi Arabistan ile Irak sınır kapıları arasındaki tampon bölgede bekletiliyor. Irak topraklarına girişlerine izin verilmeyen hacılar, giderken de Habur Sınır Kapısında tam 8 gün bekletilmişti.

 

Karayolu ile hacca giden hacılardan Hacı Hanifi Gülebak'tan alınan bilgilere göre, Suudi Arabistan ile Irak sınır kapıları arasında bulunan tampon bölgede bekletilen hacılar, su ve yemek sıkıntısı çekiyor.

 

Yaklaşık 8 bin hacının sınırda sebepsiz yere bekletilirken, bazı hacıların geçişlerine bu sabah saatlerinde izin verildiği öğrenildi. (Mehmet Demir - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.