"Türkiye'nin bu bölgede güçlü olmasını istemeyenler var"

"Türkiye'nin bu bölgede güçlü olmasını istemeyenler var"

Bursa'da “Kadınlar Soruyor” programında konuşan Recep Akdağ, Türkiye'nin bu bölgede güçlü olmasını istemeyenlerin olduğunu söyledi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, AK Parti Bursa İl Kadın Kolları'nın Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlediği "Kadınlar Soruyor" programına katıldı.

Programda bir konuşma yapan Akdağ, Türkiye'nin bölgede güçlü olmasını istemeyenlerin olduğunu belirtti.

Akdağ, "Yapmak istediğimiz çok kısaca Türkiye'de hükümet etme sistemini değiştirmek; işlerimiz daha kolay ve hızlı yürüsün, istikrarlı bir şekilde devam edelim, güçlü bir Türkiye olalım. Gerçekten buna ihtiyacımız var. Türkiye ülkelerden bir ülke değil ki, Türkiye milletlerden bir millet de değil. Etrafımızda terörü besleyen ülkeler var, Türkiye'nin bu bölgede güçlü olmasını istemeyenler var." dedi.

"16 Nisan'da sandık sizlerin önüne gelmemesi için çok gayret gösterildiler." Diyen Akdağ, daha sonra şunları kaydetti: "Bir kadın milletvekili, kendisini Millet Meclisi'nin kürsüsüne kelepçeledi. Başka kadın milletvekilleri, bizim kadın milletvekillerimize çok ağır biçimde saldırıda bulundular, hastaneye gitmesine sebep olacak şekilde. O gün de düşünüyordum bugün de sizin huzurunuzda söyleyeceğim, aslında bu meselenin milletin hakemliğine getirilmesi hususunda direnç gösteren CHP ve HDP neden çekiniyordu? Cevap çok açık, milletten korkuyorlar. Sizin iradenizden korkuyorlar, problem buydu doğrusu. Biz anayasayı değiştirmiyorduk ki 'Anayasayı değiştirelim mi?' diye size sormak için gayret ediyorduk."

Mecliste kavga çıkarmaya, gerginlik oluşturmaya gerek olmadığını söyleyen Akdağ, anayasa değişikliğine halkın karar vereceğini söyledi.

Akdağ, "Sayın Kılıçdaroğlu'nun aynı safta durduğu kişilere zihniyet sahiplerine bakmak lazım. Sayın Kılıçdaroğlu'nun yanında HDP'lilerin durduğunu hemen onun arkasında şöyle bir hayal edin kafanızda PKK'nın durduğunu. Onların hemen yanı başında ya da biraz arkasında YPG'nin ve PYD'nin durduğunu, öbür safta FETÖ'nün durduğunu, FETÖ'nün gelip MHP'nin içinde bazı çalışmaları yaptığını görürseniz gerçekten de o safta yer almak istemez insan. Orada bir yanlışlık bir sakatlık var dersiniz. AK Parti ve MHP farklı düşüncelere sahip olsa da çocuklarının geleceği için bir noktada birleşmiştir. Bu bir parti meselesi değildir." ifadelerini kullandı.

Programa, eski İçişleri Bakanı Efkan Ala ile AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı ve Ankara Milletvekili Lütfiye Selva Çam da katılırken, programın devamı basına kapalı devam etti. (Mustafa Bikeç-İLKHA) 








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.