Türkiye'nin en yaşlı muhtarı Kilis Elbeyli'de

Türkiye'nin en yaşlı muhtarı Kilis Elbeyli'de

Kilis'te 40 yıldır girdiği bütün seçimleri kazanan ve son seçimlerde de yeniden muhtar seçilen 93 yaşındaki Ali Hamurlu, görevini severek yaptığını ve sağlığı elverdiği müddetçe de köyüne hizmet etmek istediğini söyledi.

Kilis'in Elbeyli ilçesindeki 20 haneli ve 73 nüfuslu Güvendik köyü, 40 yıldır aynı muhtar tarafından idare ediliyor. 1977 yılından beri Güvendik köyünde kesintisiz muhtarlık yapan Ali Hamurlu, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde yeniden muhtar seçildi.

9'ncu kez muhtarlığı kazanan 93 yaşındaki Ali Hamurlu, "Türkiye'nin en yaşlı muhtarı" olma unvanını da elinde bulunduruyor. 40 yıldır muhtar olarak köy halkına hizmet eden Hamurlu, ilerlemiş yaşına rağmen görevini severek yapıyor.

Köyün su, altyapı ve sosyal tesis gibi her türlü ihtiyacının giderilmesi için çalışan ve köyde küçükten büyüğe herkesin ihtiyaçları için çaba sarf eden Hamurlu, İLKHA'ya yaptığı açıklamada, tüm köylünün kendisinden, kendisinin de köylüden memnun olduğunu ve bundan dolayı 40 yıldır muhtar seçildiğini söyledi.

2'si erkek, 3 çocuk ve 35 torun sahibi olan Hamurlu, görevini severek yaptığını ve son bu seçimlerde çocuklarının "Artık yaşlısın emekliye ayrıl." tekliflerini ret ettiğini belirterek, "Ölünceye kadar köyüme hizmet edeceğim. Ne zaman ölür beni mezara koyarsanız, o zaman muhtarlık mührümü alabilirsiniz."  cevabını verdiğini söyledi.

"40 yıldır muhtarlık yapıyorum"

Aile olarak aslen Suriye'nin Türkmenlerinden olduklarını belirten Hamurlu, 40 yıl önce arazi aldığı için yerleştiği köyüne hizmet etmenin sevincini yaşadığını belirtti. "Benim bu köye gelelim tam 40 sene oldu. Bu köyde arazi aldım. Köye gelmemin sebebi; bu köyün ileri gelenlerinden bir tanesinin burada oğlunu öldürmüşler. Oğlu öldürülünce köyden gideceğini ve tarlalarını da bana satmayı teklif etti. Ben de kendisinden tarlaları alıp, köye yerleştim. 40 yıldır bu köyde ikamet ediyorum. Çok şükür kimseden bir zarar görmedim. Bundan dolayı 40 senedir de muhtarlık yapıyorum. Halende devam ediyorum. Hiç kimsenin de benim kadar 40 sene üst üste muhtarlık yaptığını görmedim." diye konuştu.

"Köyümüzün gençlerini meslek sahibi yaptım"

Köy nüfusunun çoğunluğunun yaşlı olduğunu, köydeki gençleri meslek sahibi olmaları için Gaziantep'e çalışmaya gönderdiğini belirten Hamurlu, "Gençler köylerde biber tarlalarında çalışıyorlardı. Ama ben, gençleri biber tarlalarında çalışmaktan kurtarıp Gaziantep'e gönderdim. Şu an Gaziantep'te her birinin bir işi var. Pazar günleri hepsi köye gelirler. Hepsi de araçlarla geliyor, bu benim için mutluluk verici ve kendilerine yeni evler yaptırdım. 40 yıldır bu köyde muhtarlık yapıyorum, bir gün bir tanesi karşıma çıkıp itirazda bulunmadı. Kendileri benden, ben de kendilerinden memnunum. Köyümüzde 53 seçmenim vardı. Gerisi de Gaziantep'teler. Ben bu köye geldim geleli herkesle dost gibiyim ve herkes ile aram iyidir." şeklinde konuştu.    

Hamurlu, her seçim döneminde köylülerin kendisinden muhtarlığı devam ettirmesini istediklerini ve 40 yıl boyunca girdiği seçimlerde sadece bir defa karşısına rakip çıktığını ve o seçimi de kazandığını anlattı.

"Çalışmaktan zevk alıyorum"

İlerlemiş yaşına rağmen halen dinç olmasını ve sağlıklı kalmasını sigara içmemeye bağlayan Hamurlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Allah herkes can ve beden sağlığı versin. Şükürler olsun şimdiye kadar doktora pek fazla gitmedim ve gidersem de doktorlar sağlığımın yerinde olduğunu söylüyorlar. Ben hiç sigara içmedim ve bu şekilde sağlıklı olmamı da sigara içmemeye bağlıyorum. Elbette yoruluyorum ama çalışmaktan zevk alıyorum. Çünkü ne mutlu bana ki Allah bana bu ömrü vermiş, akrabalarımın ve dostlarımın içinde muhtarlığı ben kazanıyorum. Ben yaşlı değilim. Beynimde, dilimde ve bedenimde bir eksiklik yok. Gençleri yolda bırakır giderim."    

"Mührümü ancak kabre girince teslim ederim"

Ölünceye kadar muhtarlık görevini sürdüreceğini ve ölmeden de muhtarlık mührünü kimseye teslim etmek istemediğini belirten Hamurlu, "Oğlum bu seçimde muhtarlığı benden istedi, vermedim. 'Beni mezara koyar, ondan sonra gelip muhtarlığı alırsın.' dedim. İdareci olmak şartıyla herkes muhtar olabilir. Ama 'Muhtar olayım, para kazanayım, keyif yapayım.' Bu fikir bende hiç olmadı. Bende sadece komşuluk ve dostluk vardır. Hasta olanı hastaneye götürürüm ve ihtiyacı olana yardım ederim. Hiçbir köylüyü birbirinden ayırt etmem. Onun için köylüler benden memnun olduğu için karşıma da kimse çıkmıyor. Mührümü ancak kabre girince teslim ederim. Ölünceye kadar muhtarlık görevime devam edeceğim." diye konuştu.

Ali Hamurlu'nun eşi Fatma Hamurlu da eşinin 40 yıldır muhtarlık görevini severek yaptığını, görevini hiçbir karşılık beklemeden sadece hizmet anlayışıyla sürdürdüğünü ifade etti.

Köy sakinlerinden Muhammed Muhammed de "Muhtarımız 40 yıldan beridir köyümüzde muhtarlık yapıyor. Hiç kimse muhtarımızın karşısına aday olmak istemiyor. Köyümüz için çok güzel bir muhtarlık yapıyor. Köyümüzün bütün ihtiyaçlarını karşılıyor. Bir ihtiyacımız olduğunda bize yardımcı oluyor. Hiç kimseye sıkıntı vermez. Zaten karşısında aday yoktu. Bu seçimde de yine muhtar oldu." dedi.

Zeki Develi ise "Muhtarımızdan memnunuz. Yaşlı olmasına rağmen köyün sorunlarıyla ilgileniyor ve tüm sıkıntılarını gideriyor, kendisinden memnunuz. Yaklaşık 45 yıldır köyümüzde muhtarlık yapıyor. Rabbim devamını getirsin. Allah başımızdan eksik etmesin."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.