Türkiye’nin ilk yerli metrobüsü Bursa’da üretiliyor

Türkiye’nin ilk yerli metrobüsü Bursa’da üretiliyor

Bursa’da üretilen 290 kişi kapasiteli metrobüs, Türkiye’de üretimi yapılan ilk yerli metrobüs olma özelliğini taşıyor.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, beraberindeki heyetle kentte ilk yerli metrobüs üretimi yapan firmanın fabrikasında inceleme yaptı.

Metrobüsleri inceleyen Altepe, firma yetkililerinden metrobüslerin tekniği ve üretim süreciyle ilgili bilgi aldı.

İncelemelerin ardından açıklama yapan Altepe, Bursa’nın sanayinin önemli bir merkezi olduğunu belirterek, “İlk yerli tramvay, ardından ilk yerli metro aracı üretimi yapıldı. Şu anda yine Avrupa’da üretilen ve hızlı tren başta olmak üzere tüm araçların en önemli parçaları Bursa’da üretiliyor. Başta uçak olmak üzere arıtma cihazları, çamur yakma sistemleri, otopark sistemleri artık yerli üretilebiliyor. Bursa’da yeni yerli üretim kalemlerinden biri de metrobüs. Özellikle büyüyen ve gelişen şehirlerde raylı sistemin kurulamadığı güzergâhlarda kullanılan metrobüsler artık Bursa’da üretilebiliyor.” dedi.

Araçların 290 kişi kapasiteli olduğunu dile getiren Altepe, metrobüslerin başta İstanbul olmak üzere diğer şehirlerde de kullanılacağını sözlerine ekledi.

Yerli metrobüs üretimini yapan firmanın genel müdürü Remzi Baka ise “Toplu taşımaya hizmet verebilmek ve toplu taşımayı daha ileriye götürebilmek için Türkiye ve dünyanın en yüksek kapasiteli metrobüs aracını ürettik. Hızlı büyüyen şehirlerde demiryollarına alternatif olarak geliştirdik projemizi. Dizel, hibrit ve elektrikli versiyonlarını da üretiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de ilk kez Bursa’da üretilen 290 kişi kapasiteli metrobüs, 25 metre uzunluğunda ve 3 körüklü oluşuyla da ilk olma özelliği taşıyor.

İLKHA







HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.