Türkiye'nin tek peygamber mezarlığı Diyarbakır'da

Türkiye'nin tek peygamber mezarlığı Diyarbakır'da

4 peygamberin mezarının bulunmasıyla Türkiye'de tek olma özelliğine sahip 'Ziyaret Tepe' binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor...

Diyarbakır kent merkezine yaklaşık 52 kilometre mesafede Dicle Nehri'nin hayat verdiği ve antik çağlardan günümüze kadar tarihin yapı taşlarını oluşturan birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış olan Eğil ilçesi, Nebi Harun-i Asefi, Nebi Hallak, Nebi Harut, Nebi Zünnun, Nebi Hürmüz, Nebi Ömer ve Danyal ile Kur'an-ı Kerim'de isimleri geçen Zülkifl ve Elyesa peygamberlerin kabirlerinin bulunmasıyla eşsiz bir değere sahip.

Daha önce bakımsız olan ancak valilik, kaymakamlık ve Vakıflar Genel Müdürlüğünün koordinesinde restore edilerek yeni bir çehreye bürünen Ziyaret Tepe, camisi, yemyeşil dinlenme alanları ve ev sahipliği yaptığı değerleri ile ziyaretçilerine manevi bir hava sunuyor.

Geçen yıl Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tarafından açılışı yapılan, Zülkifl ile Elyesa peygamberler, Nebi Harun ve Nebi Ömer'in mezarına ev sahipliği yapan Ziyaret Tepe bu özelliğiyle Türkiye'de tek olma özelliğine sahipken manevi huzuru arayan yerli ve yabancı ziyaretçilerle de dolup taşıyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler