Türkiye’ye yönelik siber saldırı

Türkiye’ye yönelik siber saldırı

Türkiye'ye yönelik dün gece saatlerinde siber saldırı düzenlendi. DDos saldırısı (Aşırı trafik yoğunluğu) tekniğiyle gerçekleştirilen saldırı, 2 şirketin sistemine zarar verdi.

Türkiye'ye yönelik dün gece saatlerinde siber saldırı düzenlendi. DDos saldırısı(Aşırı trafik yoğunluğu) tekniğiyle saldırı gerçekleştiren internet korsanları, 2 şirketin sistemini çökertti. Saldırıdan etkilenen Garanti BBVA ve Türk Telekom şirketleri, saldırıya ilişkin açıklama yaptı.

Türkiye’de dün, uluslararası siber güvenlik kuruluşlarının gerçek zamanlı siber saldırı haritalarına da yansıyan siber saldırı ile karşı karşıya kaldı. Saldırıdan en çok Garanti BBVA'nın internet sitesi etkilendi. Saldırıdan ayrıca Türk Telekom sistemi de zarar gördü. Saldırıdan sonra 2 firma açıklama yaptı.

Siber saldırıda DDOS tekniği kullanıldı. Bu siber saldırı tekniği, internete bağlı bir hizmetin geçici veya süresiz olarak aksatarak, bir makinenin veya ağ kaynaklarının asıl kullanıcılar tarafından

Saldırının ardından uluslararası siber güvenlik kuruluşlarının gerçek zamanlı siber tehdit haritalarında Türkiye, en çok hedefte olan ülke konumuna yükselirken; saldırıların çıkış noktasının ise yoğunlukta olarak Rusya ve ABD olduğu görüldü.

Siber saldırıyla ilgili olarak Garanti BBVA 'dan yapılan açıklamada, "Dijital hizmetlerimize yönelik yoğun internet trafiği nedeniyle dijital kanallarımızda erişim sıkıntısı yaşamaktayız. İnternet servis sağlayıcılarımızla beraber sorunu gidermek için çalışıyoruz. Müşterilerimizin yaşadığı mağduriyet için özür dileriz." denildi.

Siber saldırıyla ilgili Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Kıraç da bir açıklama yaptı. Türk Telekom'un açıklamasında,

“Dünyada pek çok kurumun hatta devletlerin maruz kalabildiği siber saldırılardan birini biz de ülkemizdeki bazı kuruluşlara yönelik olarak yaşamak durumunda kaldık. Saldırı, Türkiye'nin bilgi, iletişim ve teknoloji şirketi Türk Telekom'un alanında yetkin siber güvenlik uzmanları tarafından zamanında müdahale edilerek durdurulmuştur.” ifadelerine yer verildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.