Türkmenistan'da Covid-19 tedbirleri kapsamında özel hastane açıldı

Türkmenistan'da Covid-19 tedbirleri kapsamında özel hastane açıldı

Covid-19 salgınından etkilenmediğini iddia eden Türkmenistan'da bulaşıcı hastalar için özel bir hastane açıldı.

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhammedov, hastanenin açılışına katılarak, ülkesinde "önleyici tedbirler sayesinde bugüne kadar Coronavirus vakası görülmemesini" büyük başarı olarak niteledi.

Suni solunum cihazlarıyla donatılan 200 yataklı hastanede, "solunum yolundaki bulaşıcı hastalıkların" ve "havadaki damlacıklarla bulaşan hastalıkların" tedavi edilebildiği belirtildi.

Ülke yabancılara sınırları kapattı, tren ve otobüs bağlantılarını kısıtladı ve restoranların, ibadethanelerin ve çoğu mağazanın faaliyetlerini sınırladı.

Türkmenistan'da son aylarda sağlıklı yaşam tarzını desteklemek için büyük bir bisiklet geçişi de dahil olmak üzere halka açık birçok etkinlik düzenlendi.

Dünyada yalnızca Türkmenistan, Kuzey Kore ve Pasifik'teki bazı adalar, Coronavirus salgınından kurtulduklarını söylüyor.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), temmuz ayında Türkmenistan'da artan sayıda zatürre olduğu haberlerinden endişe duyduğunu açıkladı ve yönetime "Covid-19 varmış gibi" önlemler almasını tavsiye etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.