Tutuklu ve Hükümlülere İmtihan Anlatıldı

Tutuklu ve Hükümlülere İmtihan Anlatıldı

Ceyhan İlçe Müftülüğü tarafından, Ceyhan Tarım Açık Cezaevinde tutuklu ve hükümlülere yönelik "İmtihan" konulu bir konferans verildi.

ADANA - Diyanet İşleri Başkanlığı ile Adalet Bakanlığı arasındaki tutuklu ve hükümlülerin dini ve ahlaki gelişmelerini sağlamaya yönelik işbirliği protokolü gereğince müftülüklerce programlar yapılıyor. Ceyhan Tarım Açık Cezaevinde tutuklu ve hükümlülere dini ve ahlaki bilgiler veren Ceyhan İlçe Müftülüğü, "Din Kültürü, Ahlak Bilgisi Dersi" veriyor.

Ceyhan Tarım Açık Cezaevinde tutuklu ve hükümlülere yönelik "İmtihan" konulu konferans veren Ceyhan Müftüsü Halil Şekerci, hatasız insan olmayacağını belirterek, "Önemli olan hatada ısrar etmemektir. İster dışarıda olalım ister içer de olalım hepimiz Allah'ın kullarıyız. Bizler Mahkeme-i Kübra'ya inanan insanlarız. Bu anlayış suç işlemeyi azaltan bir anlayıştır. İnanan insanlar, cennetlerini yanlarında taşıyan insanlardır. Bu da Allah ve Peygamber sevgisidir. Bu sevgi yaratılanı yaratandan dolayı sevmeyi gerektirir" ifadelerini kullandı.

Peygamberler dışında hiçbir kimsenin günahtan korunmuş olmadığını ifade eden Şekerci, "Herkes günah işleyebilir ne var ki, insanlar birbirlerine oranla daha az, daha çok günah işleyebilirler. Peygamberimiz bu hususu şöyle ifade buyuruyor; İnsanoğlunun hepsi günah işler. Günah işleyenlerin en hayırlısı ise (işlediği günaha pişman olup) tövbe edenlerdir" dedi.

Daha sonra din görevlileri tarafından okunan ilahiler ve Kur'an-ı Kerim'in ardından Vaiz Yusuf Uçur'un yaptığı dua ile program sona erdi. (Ayhan Kaya-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.