Twitter kullanıcı sayısını abartıyor mu?

Twitter kullanıcı sayısını abartıyor mu?

Sosyal ağ devi Twitter kullanıcı sayısını abartarak mı aktarıyor?

Bir Fransız analiz firmasının yaptığı araştırma, Twitter'ın 500 milyondan çok daha az etkin kullanıcısı olduğunu iddia etti.

Paris merkezli bir firma olan Semiocast, şirketlere ve kişilere tüketici bilgileri ve marka yönetimi çözümleri sağlıyor. Firmaya göre Twitter'ın kullanıcı sayısı 500 milyonun üzerinde de olsa sadece 170 milyonu hizmeti etkin olarak kullanıyor. Bu sayı, Twitter'ın toplam kullanıcı sayısı olarak söylenen miktarın sadece yüzde 34'üne denk geliyor.

Hesabın "etkin" olması, son üç ayda hesapta bir değişiklik yapılmış olması anlamına egliyor. Bu değişiklikler arasında resminizi değiştirme, yeni bir kişiyi takip etme ve bir Tweet gönderme var. Twitter'da bunları yapmadan sadece dolaşan kullanıcılar da var, ancak bu kullancılar Semiocast'ın hesaplamasına dahil edilmiyor.

Semiocast kurucusu, Twitter'ın açıkladığı 500 milyon rakamının spam robotlarını içermediğini söylüyor. Araştırmaya göre Twitter'ı en çok kullanan ülke, yüzde 33 etkin kullanıcı ile Hollanda. Japonya onu yüzde 30 ile takip ediyor, İspanya ise yüzde 28 ile üçüncü sırada.

chip

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.