Twitter'da milyonlarca robot kullanıcı var

Twitter'da milyonlarca robot kullanıcı var

Yapılan araştırmada, Twitter'da 23 milyon robot kullanıcı olduğunu ortaya çıktı.

HABER MRK – Sosyal medyanın en önemli platformlarından biri olan Twitter’da 270 milyon seviyesindeki aktif kullanıcının yüzde 8.5’inin robot hesap olduğu, bunların da yüzde 5’inin reklam botu olduğu (takip eden, RT yapan, Fav’layan) ortaya çıktı.

 

Twitter tarafından yapılan bir araştırma, sosyal ağların en önemlilerinden Twitter’da 23 milyon robot kullanıcı olduğunu ortaya koydu.

 

Araştırma; 270 milyon seviyesindeki aktif kullanıcının yüzde 8.5’inin robot hesap olduğunu ve bunların yüzde 5’inin reklam botu olduğu (takip eden, RT yapan, Fav’layan) ortaya konuldu.

 

Yaklaşık 270 milyon aktif kullanıcıya sahip Twitter’da otomatik olarak Tweet atan, RT ya da fav yapan, belirli ücretlerle profil takip eden robotlar büyük bir hızla yaygınlaşıyor.

 

Yüzde 3'ü 'iyi' robot
Sosyal gündemi belirleme yönüyle olduğu kadar reklam dünyası için de önem taşıyan Twitter da çok sayıda kişi ya da kurum hesabı ‘takipçi satın alma’ yöntemi ile robotları kendi bünyesine dahil ederken; bu konunun her geçen gün daha fazla gündeme gelmesine ön ayak oluyor.

 

Tüm robot hesaplar reklam ya da takip amaçlı değiller, yüzde 8,5 içinde yüzde 3’ü faydalı bilgileri yaygınlaştırmak için sivil toplum örgütleri ve kurumlar için görev alan botlar. Ancak bunların sayısı genel robot sayısına göre düşük seviyede kalıyor. (Ömer ÖZBEY-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler