Üçyoldaki bombalı saldırıya ilişkin 8 kişiye ömür boyu hapis istemi

Üçyoldaki bombalı saldırıya ilişkin 8 kişiye ömür boyu hapis istemi

Diyarbakır'da Bölge Trafik Denetleme İstasyonuna yönelik bombalı saldırıyla ilgili hazırlanan iddianamede, 8 şüpheli hakkında 9'ar kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istendi.

DİYARBAKIR-Diyarbakır'da PKK tarafından Bölge Trafik Denetleme İstasyonu'na yönelik bombalı araçla düzenlenen ve 8 kişinin hayatını kaybettiği saldırıya ilişkin soruşturma tamamlandı.

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 8 şüpheli hakkında 9'ar kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istendi.

İddianamede 4'ü tutuklu ve 4'ü firari olmak üzere 8 sanık hakkında 9'ar kez ağırlaştırılmış ömür boyu ve bin 420'şer yıl, tutuksuz 2 sanık hakkında ise 15'er yıl hapis cezası istendi.

Hatırlanacağı üzere, 15 Ağustos 2016 tarihinde Bismil yolu üzerinde bulunan Bölge Trafik İstasyonuna yönelik PKK tarafından bombalı araçla gerçekleştirilen saldırıda Hüseyin Utku Gülbahar (5), akaryakıt istasyonunda pompacı olarak çalışan Mehmet Sarı ve emniyette aşçı olarak çalışan Mehmet Kılıç’ın da bulunduğu 8 kişi hayatını kaybetmişti.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.