Uganda'da yeni su kuyularının temeli atıldı

Uganda'da yeni su kuyularının temeli atıldı

​Uluslararası insani yardım kuruluşu Avrupa Yetim Eli, Afrika'da su sıkıntısı problemi yaşayan yüz binlerce insanın temiz suya ulaşabilmesi için çalışmalarına devam ediyor.

Afrika'nın yoksul ülkesi Uganda'da insani yardım çalışmalarına devam eden Avrupa Yetim Eli, yaklaşık 5 bin kişinin faydalanacağı yeni su kuyularının temelini attı. Mescid yapımı konusunda da destek çağrısında bulundu.

Yardım kuruluşu, imkânsızlıklar nedeniyle temiz suya ulaşamayan Ugandalılar için birçok su kuyusunun açılışını yaparken Kamuli şehrinin birçok bölgesinde de yeni su kuyularının temellerini attı.

Yetimler ülkesi olarak bilinen Uganda'ya bir grup hayırsever ile gelen Avrupa Yetim Eli yetkilileri, tespit ettikleri köylerde önce inceleme yaptı, ardından su kuyularının temelini attı.

Temel atma merasimi nedeniyle toplanan Uganda halkı, suya kavuşacakları için yaşadıkları sevinç ise duygulandırdı.

Kamuli şehrinin Kakan Buganza köyüne gelen yardım ekibi, köy sakinleriyle görüştü. Köy sakini Abdullatif Burhan; mescit, su kuyusu, okul ve sağlık ocağına ihtiyaçlarının olduğunu söyledi.

Avrupa Yetim Eli heyetinin içinde bulunan Bezmi Hamurcu, ebediyete intikal eden anne ve babası adına köye su kuyusu açacağının müjdesini verirken köy sakinleri büyük bir sevinç yaşadı. Afrikalılar için büyük öneme sahip olan su kuyusunun temeli, dua ve tekbirlerle atıldı.

Ayrıca Kamuli bölgesine bağlı birçok köyde "Rahman -2" ve "Günhar Hamurcu" gibi isimlerle birçok su kuyusunun da temelleri atıldı.

Su kuyuları ile ilgili açıklamalarda bulunan Avrupa Yetim Eli Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Ateş, şunları söyledi:

"Afrika kıtasının olmazsa olmazlarından olan su kuyusu projelerimizi gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Kamuli şehrinin Kakan Buganza köyündeki yıkık dökük mescidin önünde inşallah Ali ve Sırma adına su kuyuları açılacak. Yine farklı bölgelerde birçok su kuyusunun temellilerini atıyoruz. Su temizliktir, hayattır ve yaşamdır. Buradan hayırseverlerimize sesleniyor ve temiz su kuyusu projemize destek vermelerini istiyoruz. Bu insanlara hayat olalım, yaşam olalım. Ayrıca birçok köyde mescide ihtiyaç var. Bu konuda da destek bekliyoruz. Tüm hayırseverlerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler