​Uganda’daki yetim öğrencilere kırtasiye yardımı

​Uganda’daki yetim öğrencilere kırtasiye yardımı

​Uluslararası yardım kuruluşu Avrupa Yetim Eli, Afrika ülkelerinden olan Uganda'da yüzlerce yetim ve yoksul öğrenciye kırtasiye yardımında bulunarak yüzlerini güldürdü.

Afrika ülkeleri başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde yetim, öksüz ve muhtaçlara yardım eden uluslararası yardım kuruluşu Avrupa Yetim Eli, yaptığı gıda ve giyim yardımları, cami inşaatı, su kuyusu projeleri ve sünnet organizasyonları gibi yardım çalışmaları ile yüzleri güldürmeye devam ediyor.

Afrika ülkelerinden olan “Yetimler ülkesi” Uganda'da yardım çalışmalarını sürdüren Avrupa Yetim Eli, oldukça kötü koşullara sahip Kamuli şehrindeki yardım çalışmaları kapsamında zor şartlar altında ve imkansızlıklar içinde eğitim almaya çalışan yetim öğrencilere kırtasiye desteğinde bulundu.

Türkiye’den 7 bin 500 kilometre uzaklıkta bulunan Afrika kıtasının doğu kesiminde yer alan Uganda ülkesinde yardım çalışmalarını sürdüren Avrupa Yetim Eli, Avrupa ve Türkiyeli hayırseverlerin verdiği bağışları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmanın mutluluğunu yaşıyor.

Tahta parçaları ile derme çatma kurulan penceresiz ve kapısız okulda çoğunluğu yetim olan 250 çocuk neredeyse tamamen parçalanmış sıralarda ya da ayakta eğitim almak zorunda kalıyorlar. Defterleri ve kalemleri başta olmak üzere eğitim adına hiçbir şeyleri olmayan öğrenciler, sadece parçalanmış yazı tahtası aracılığıyla okuma yazmayı öğreniyorlar.

Eğitim imkanlarının ve koşullarının yetersiz olduğu ülkede tüm zor şartlara ve imkansızlıklara rağmen öğrencilerin eğitime verdikleri önem imrendirirken, Avrupa Yetim Eli’nin dağıttığı kırtasiye yardımı ile ilk defa çanta, defter, kalem ve silgi ile tanışan öğrencilerin mutluluğu ise görülmeye değerdi.

Avrupa Yetim Eli Uganda'da yardımlarıyla yüzleri güldürecek​Avrupa Yetim Eli Uganda’da çocukların yüzlerini güldürdü

Uganda’nın en ücra şehirlerinde ve köylerinde yardım çalışmalarının yanı sıra eğitim alanında da çok önemli çalışmalar yürüten Avrupa Yetim Eli, Uganda’nın Kaluli şehrine 330 kilometre uzaklıkta olan Kaluli bölgesinde yer alan Nabitende köyünde hem dini hem de fenni ilimler eğitimi alan öğrencilere kırtasiye yardımında bulundu.

7 saat süren uzun bir yolculuktan sonra köye ulaşan Avrupa Yetim Eli heyetini, köy sakinleri bölgeye has olan karşılama töreni ve sevinç ile karşıladı.

Yaptıkları kırtasiye malzemesi yardımıyla ile ilgili İLKHA’ya konuşan Avrupa Yetim Eli Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Ateş, yardım çalışmalarının yanı sıra eğitim alanında da çalışmalar yürüttüklerini ve bu kapsamda çoğunluğu yetim Ugandalı öğrencilere kırtasiye malzemesi dağıtımı gerçekleştirerek öğrenimlerine katkı sağladıklarını söyledi.

"Buradaki insanların üzerinde elbise, ayaklarında ayakkabı ve evlerinde yiyecek yok"

Avrupa Yetim Eli olarak Uganda’daki yardım çalışmaları kapsamında zor şartlarda ve imkansızlıklar içinde eğitim almaya çalışan öğrencilere kırtasiye yardımında bulunduklarını anımsatan Ateş, “Hem fenni hem de dini ilim veren bir okuldayız. Bu okulun 250 öğrencisi var. Bu okulda 150 de yetim öğrenci var. Neden buradayız? 4-5 gündür diğer kardeşlerimizle birlikte bu bölgeleri geziyoruz. Buradaki insanların üzerinde elbise, ayaklarında ayakkabı ve evlerinde yiyecek yok. Ayakları yer ile bir olmuş. Çünkü hep ayakkabısız dolaştıklarından, ayakları yer ile temas ettiğinden dolayı ayakları yara bere içinde kalmış.” dedi.

“Ugandalı çocuklar bizden mescit, okul, Kur’an-ı Kerim ve kırtasiye malzemesi istiyor”

Ateş, “Fakat buna rağmen bizim dikkatimizi çeken özellikle bu durumu hayırseverlerimizle paylaşmak istiyorum. Burada en çok dikkatimizi çeken durum; biz burada kaç bölgeye gittiysek bizden birincisi mescit, ikincisi okul, üçüncüsü Kur’an-ı Kerim ve kırtasiye malzemesi istiyorlar. Bu da şunu gösteriyor; buradaki insanlar bile biliyorlar ki açlık, susuzlukları giderildiğinde belki kendilerine faydası olur ama eğitim bu insanlar için çok önemlidir. Biz buna dikkat çekmek istiyoruz. Bu okuldaki öğrencilerin ya da sınıfın durumu aslında bize her şeyi anlatıyor. Hayırseverlerin verdiği bize hayrın azı veya çoğu yoktur. Hayırseverlerimiz Avrupa Yetim Eli aracılığıyla buradaki yetim ve mağdur öğrencilere bir tane kurşun kalem olsa bile Allah rızası için göndersin. Biz de bu yetim çocuklara ulaştıralım. Buradaki bu çocuklar okusunlar, eğitimli insanlar olsunlar ve bu çocuklar yarının insanlığına ve İslam'a hayırlı birer evlat olsunlar. Afrika'nın umudu olsunlar. Bunlar ancak hayırseverlerin göndereceği silgilerle, kalemlerle, defterlerle ve Kur’an-ı Kerimler ile olur.” ifadelerini kullandı.

“Hayırseverler ile bu öğrenciler arasında bir hayır köprüsüyüz”

Uganda’da daha çok öğrenciye kırtasiye malzemesi dağıtmak için de hayırseverlere çağrıda bulunan Ateş, “Bu çocuklar bizden elbise, ayakkabı ve yemek istemiyor. Bizden sadece eğitimle ilgili kırtasiye malzemeleri, okul ve mescit istiyorlar. ‘Bizler belki dedelerimiz, babalarımız gibi okuyamadık, onlar bu mağduriyeti yaşadılar ve okuyamadılar. Fakat biz insanlığa ve İslam'a hayırlı bir evlat olalım istiyoruz' diyorlar. Hayırseverlere teşekkür ediyoruz. Rabbim hayırlarını kabul eylesin. Biz hayırseverler ile bu öğrenciler arasında bir hayır köprüsüyüz. Buradaki öğrencilerin mutluluğunu belki biz duygularımızla tam olarak ifade edemiyoruz. Fakat biz inanıyoruz ki buradan yansıyanlar hayırseverlerimizi memnun ediyor ve onlar da bu sevince ortak oluyorlar.” şeklinde konuştu.

İLKHA
​Uganda’daki yetim öğrencilere kırtasiye yardımı

​Uganda’daki yetim öğrencilere kırtasiye yardımı

​Uganda’daki yetim öğrencilere kırtasiye yardımı

​Uganda’daki yetim öğrencilere kırtasiye yardımı

​Uganda’daki yetim öğrencilere kırtasiye yardımı

​Uganda’daki yetim öğrencilere kırtasiye yardımı

​Uganda’daki yetim öğrencilere kırtasiye yardımı

​Uganda’daki yetim öğrencilere kırtasiye yardımı

​Uganda’daki yetim öğrencilere kırtasiye yardımı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.