UKOME toplantısında alınan kararla yediemin otoparklarına yüzde 44 zam yapıldı

UKOME toplantısında alınan kararla yediemin otoparklarına yüzde 44 zam yapıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısı, Yenikapı Avrasya Gösteri Merkezi'nde gerçekleştirildi.

İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar başkanlığındaki toplantında, yediemin otoparklarına yüzde 44'lük zam teklifi, oy birliği ile kabul edildi.

Yediemin Otopark Nedir, Ne Amaçla Kullanılır?

Yediemin otoparkları icraya düşmüş olan araçların toplandığı yerler olarak geçer. Herhangi bir sebepten dolayı borca düşmüş olanlar ve borçlarını ödeyemeyenler, senetlerini ödeyemeyenler ya da iflas bayrağını çekmiş kişilerin eğer otomobilleri varsa fiyatlar bedelinden yediemin otoparklarına çekilirler.

Her il ve ilçeye ait farklı farklı yediemin otoparkları bulunmaktadır. Bu sayede tek bir otoparkta araç yığılması olmasının önüne geçilmesi planlanmıştır. Bu otoparklarda araçlar satışlara açık arttırma ya da genel olarak belirlenen bir fiyat üzerinden sunulmaktadır.

Yediemin otoparklar ve yediemin depolarında bulunan “Yed” anlam olarak dilimize Osmanlıca kökenden geçmiş bir sözcüktür ve sözlük anlamı olarak bakıldığı zaman kudret anlamını taşımaktadır. “Yed-i Emin” kavramını birleştirip baktığımız zaman da ortaya kudretli ya da güvenilir insan sözcüğünün çıktığını görüyoruz.

Belirlenmiş olan İcra İflas Kanunları çerçevesinde haczedilmiş olan bir malın satışı gerçekleşinceye kadar bu araçlar korunmak ve muhafaza edilmek üzere bu otoparklar üzerinde bekletilmektedir.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler