Ukrayna helikopteri düşürüldü: 14 ölü

Ukrayna helikopteri düşürüldü: 14 ölü

Slavyansk yakınlarında vurulan Ukrayna helikopterinde hayatını kaybeden 14 askerin arasında general Kulçinskiy de bulunuyor

Associated Press haber ajansı, Doğu Ukrayna'daki Rusya yanlısı silahlı güçlerin helikopteri düşürdüğü bilgisini geçti.

Ukrayna ordusuna ait helikopterin Doğu'daki bir üsse askerleri taşıdığı, dönüşe geçtiği sırada ise vurulduğu belirtiliyor.

Ukrayna Savunma Bakanlığı sözcüsü de BBC'ye yaptığı açıklamada bir askeri helikopterin düşürüldüğünü teyit etti.

AFP haber ajansı, geçici Ukrayna hükümeti Başbakanı Oleksandr Turçinov'un açıklamalarında "Saldırıda 14 Ukrayna askeri hayatını kaybetti" dediğini belirtti.

Saldırıda ölenler arasında Ukrayna ordusu Generali Volodimir Kulçitski'nin olduğu da açıklandı.

Turçinov, helikoptere ateş açan Rusya yanlısı milislerin Rus yapımı hava savunma silahları kullandığını iddia etti.
Doğu Ukrayna'da gerginlik

Son haftalarda Slovyansk bölgesinde Rusya yanlıları ve Ukrayna ordusu arasındaki çatışmalar artmıştı.

Ülkenin yeni seçilen Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, barışın tesisini sağlayacağını söylese de doğu bölgelerinde etkin olan "Teröristlere karşı taviz vermeyeceğiz" demişti.

Poroşenko, Rusya yanlılarına karşı yürütülen askeri operasyonlara karşı değil. Ancak bu operasyonların nokta atışı olmasını istiyor ve "Operasyonların süresi günlerle ya da aylarla değil saatlerle ifade edilmeli" diyor.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov ise, bugün yaptığı konuşmada Kiev yönetiminin askeri operasyonlarını bir kez daha eleştirdi.

Konuşmasında bugünkü helikopter düşürülmesi olayına değinmeyen Lavrov, "Kiev yönetiminden gelen son açıklamalar Doğu Ukrayna'daki operasyonlara devam etme niyetinde olduklarını gösteriyor" dedi.

Moskova'da Venezuela Dışişleri Bakanı ile görüştükten sonra ortak basın toplantısında konuşan Lavrov, Kiev'in tam olarak neyi amaçladığının 'net olmadığını' da ifade etti.

Lavrov, "Uluslararası güçler artık devreye girerek Kiev yönetimini müzakere masasına çekmeli ve bu cezalandırıcı operasyonu durdurmalı" dedi.

Ukrayna'nın doğusundaki gerginlik devam ederken, Donetsk'teki Rusya yanlısı milis güçleri birisi Türk 4 AGİT üyesini elinde tutmaya devam ediyor.

Bu sabah yapılan açıklamada Rusya yanlıları AGİT üyelerinin serbest bırakılacağını  söylemişti.

Kaynak: BBC Türkçe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.