Ukrayna Rus zırhlı araçlarını vurdu

Ukrayna Rus zırhlı araçlarını vurdu

Ukrayna ordusu sınırı geçen Rusya'ya ait zırhlı araçları imha ettiğini duyurdu

Ukrayna ordusu sınırı geçen Rusya'ya ait zırhlı araçları imha ettiğini duyurdu.

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise Ukrayna ordusunun ülkenin doğusunda Rusya'nın yaptığı insani yardımları engellemeye çalıştığı ileri sürüldü.

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko operasyonla ilgili yaptığı açıklamada, Ukrayna ordusunun bugün ülke sınırlarından içeri giren Rusya'ya ait zırhlı araçlardan oluşan konvoyun bir bölümünü imha ettiğini belirtti.

Poroşenko'nun ofisinden yapılan açıklamada, Ukrayna Devlet Başkanı'nın ülkenin doğusundaki gelişmelerle ilgili olarak İngiltere Başbakanı David Cameron'u yaptıkları telefon görüşmesi ile bilgilendirdiği duyuruldu. İngiltere'nin de içinde bulunduğu batılı ülkeler son günlerde Rusya'yı Ukrayna'nın doğusuna asker ve sila sevkiyatı yapmakla suçluyordu.

İngiltere medyasında dün akşam saatlerine doğru çıkan haberlerde, Rusya'nın Ukrayna'ya insani yardım konvoyu görünümünde silah sevkiyarı yaptığı ileri sürülmüştü. Ukrayna ordusu bu yüzden Rusya'dan gelen 'insani yardım konvoyu'nun ülkeye girişine izin vermedi. Ukrayna yönetimi, konvoyun ancak Kızılhaç refakatinde ülkeye giriş yapabileceğini söylemişti.

RUSYA ASKERİ ARAÇ GÖNDERDİĞİ İDDİALARINI REDDETTİ

Rusya, kendi ordusuna ait askeri araçların, geçici olarak kapalı olan İzvarino  sınır kapısından Ukrayna topraklarına girdiği yönündeki açıklamaları reddetti.

Rusya Federal Güvenlik Servisi'nden (FSB)  yapılan açıklamada, "Bazı Batı ve Ukrayna medya organlarında yer alan, Rus ordusuna ait askeri araçların insani yardım konvoyuna yakın bir bölgeden Rusya sınırına girdiği yönündeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır" ifadeleri yer aldı.

Açıklamada, Rus güvenlik güçlerinin Ukrayna'nın Rusya sınırına yakın bölgelerinde açılan ateşlerden sınır bölgelerinde yaşayan halkı korumak amacıyla her türlü önlemi aldığı belirtilirken, "Bu amaçla mobil ekipler kuruldu, ateş açılan bölgelere hızlı bir şekilde ilerliyorlar. Ekipler sadece Rusya topraklarında hareket ediyorlar" denildi. 

Bugün Ukrayna Terörle Mücadele Merkezi'nden yapılan açıklamada, Rusya'ya ait tank ve askeri araçların, Donetsk bölgesindeki Rusya yanlısı ayrılıkçıların kontrolündeki sınır kapısı İzvarino'dan ülke topraklarına girdiği duyurulmuştu. Açıklamada tankların, Luhansk bölgesi yönüne doğru gittiği bilgisi verilmişti.

Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Moskova'dan gönderilen insani yardım malzemelerinin yerine ulaşması için Ukrayna'nın doğusunda geçici ateşkes ilan edilmesini talep etti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.