Ukrayna'da Poroşenko oyların yüzde 54,7'sini aldı

Ukrayna'da Poroşenko oyların yüzde 54,7'sini aldı

Ukrayna'da Merkez Seçim Komisyonu oy sayımını tamamladı. Buna göre seçimi kazanan Petr Poroşenko, oyların yüzde 54,7'sini aldı.

Ukrayna Merkez Seçim Komisyonu'nun 25 Mayıs'ta yapılan devlet başkanlığı seçimlerine ilişkin oy sayımını tamamladığı, seçimlerden zaferle ayrılan Petr Poroşenko'nun oyların yüzde 54,7'sini aldığı bildirildi.

Ukrayna Merkez Seçim Komisyonu tarafından açıklanan resmi olmayan sonuçlara göre, Poroşenko'nun rakiplerinden Yulya Timoşenko oyların yüzde 12,81'ini, Oleg Lyaşko yüzde 8,32'sini, Anatoliy Gritsenko yüzde 5,48'ini ve Sergey Tigipko yüzde 5,23'ünü aldı. Oyların yüzde 3,03'ü diğer adaylardan Mihail Dobkin için, yüzde 2,25'i ise Vadim Rabinoviç için kullanıldı.

Parlamentonun bugünkü oturumunun açılışında konuşan Devlet Başkanı Vekili ve Meclis Başkanı Aleksandr Turçinov da Petr Poroşenko'nun yüzde 54,7 oy alarak seçimleri kazandığını ilan etti.

Seçim komisyonu ile yapılan istişarelerin ardından resmi sonuçların salı günü açıklanması konusunda uzlaşma sağlandığını dile getiren Turçinov, Kiev Belediye Başkanlığı seçimlerini ise Vitaliy Kliçko'nun kazandığını açıkladı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.