Ukrayna'da Rus yanlısı göstericiler  silah deposunu ele geçirdi

Ukrayna'da Rus yanlısı göstericiler silah deposunu ele geçirdi

Ukrayna'nın doğusunda bulunan Donetsk, Harkov ve Luhansk kentlerinde Rusya yanlısı göstericiler hükümet binalarını işgal etti, Luhansk'ta bulunan bir silah deposu göstericiler tarafından ele geçirildi

Ukrayna'da Kırım'dan sonra Donetsk, Harkov ve Luhansk kentlerinde de Rus yanlısı göstericiler hükümet binalarını işgal etmeyi başladı. Kırım'ın Rusya'ya bağlanmasıyla birlikte cesaretlenen gruplar, bulundukları şehirlerde referandum yaparak Rusya'ya bağlanmak istiyorlar.

Doğu Ukrayna'da Rusya yanlısı gösterilerin artmasıyla birlikte, Ukrayna polisi kentlere giriş çıkışları kapattı. Doğu Ukrayna'da Rusya yanlısı gösteriler, Donetsk, Harkov ve Luhansk kentlerinde yoğunlaşmış durumda. Luhansk kentinde bir protestocu grubun hükümete ait bir silah deposunu ele geçirdiği belirtiliyor.

Ukrayna İçişleri Bakanı Arsen Avakov, Facebook sayfasından yaptığı açıklamada, doğu Ukrayna'daki Harkov kentinin ayrılıkçı göstericilerden temizlendiğini söyledi.

Donetsk ve Luhansk kentlerindeki göstericiler ise Kırım'da olduğu gibi Rusya'ya bağlanmak için referandum çağrısında bulunuyorlar.

Avakov, paza günü yaptığı açıklamada, göstericileri Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kışkırttığını söylemişti. 

Doğu Ukrayna, Rus asıllı Ukrayna vatandaşlarının ağırlıklı olarak yaşadığı bir bölge olarak biliniyor. Bu bölgelerde, Ukrayna eski Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç'in Avrupa Birliği (AB) yanlısı gösteriler sonrası görevden uzaklaştırılmasının ardından tepki gösterileri meydana gelmişti. 

Kırım'da başlayan benzer tepki gösterilerinin ardından alelacele referandum çağrısı yapılmış ve referandumun ardından Kırım Rusya'ya bağlanmıştı. Donetsk ve Luhansk kentlerindeki Rusya yanlıları da aynı senaryo ile Rusya'ya bağlanmak istiyorlar.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.