Ukrayna'da yine uzlaşma sağlanamadı

Ukrayna'da yine uzlaşma sağlanamadı

Ukrayna'da mecliste göstericilerin hapis cezaları ile ilgili yasanın görüşüleceği oturum anlaşmaya varılamaması sebebiyle öğleden sonraya ertelendi

Ukrayna parlamentosu Verhovna Rada'da göstericilerin hapis cezaları ile ilgili yasanın görüşüleceği oturum saat 14.00'a ertelendi.

Parlamento Başkanı Volodimir Rybak, ertelemeye, söz konusu yasaya ilişkin henüz bir anlaşmaya varılamamasını gerekçe gösterdi.

Eski cumhurbaşkanlarının da hazır bulunduğu genel kurulda milletvekilleri henüz anlaşamazken, eski Cumhurbaşkanı Leonid Kravçuk, uzlaşma yolunun bulunması ve bunun garantisi için gereken her şeyi yapacaklarını söyledi.

Ukrayna Parlamentosu, dün olağanüstü toplanarak 16 Ocak'ta kabul edilen 11 yasadan 9'unu iptal etmiş, bütçe kanunu ise olduğu gibi kalmıştı. Parlamentonun dün akşamki oturumunda, tutuklanan göstericilerle ilgili yasanın görüşüleceği ifade edilmiş ancak oturum bugün saat 11.00'a ertelenmişti. Görüşmelerden sonuç çıkmayınca Parlamento Başkanı Rybak, tasarının saat 14.00'da açılacak oturumda görüşülmesi kararını aldı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.