Ulema: Filistin'deki acılar hissedilmeli, Selahaddin-i Eyyubi misali dert edinilmeli

Ulema: Filistin'deki acılar hissedilmeli, Selahaddin-i Eyyubi misali dert edinilmeli

Kudüs için Uluslararası Alimler Buluşmasına katılan alimler, Müslümanların Filistin'de yaşanan acı hadiselere duyarsız kalmaması gerektiğini belirterek Kudüs Fatihi Selahaddin-i Eyyubi gibi mücadele ruhunu taşıması gerektiğini ifade etti.

Dünyanın farklı ülkelerinden Kudüs meselesini görüşmek üzere bir araya gelen İslam alimleri; İTTİHADUL ULEMA, Peygamber Sevdalıları Vakfı ve Selahaddin-i Eyyubi Enstitüsünün düzenlemiş olduğu Kudüs için Uluslararası Alimler Buluşması programında bir araya geldi.

Düzenlenen programa katılan bölge alimleri, Müslümanların birlik içerisinde hareket etmeleri gerektiğini, Filistin'de yaşanan acı hadiselere duyarsız kalınmaması ve bir Müslüman olarak Kudüs'ün özgürlüğünün dert edinilmesi gerektiğini söyledi.

Kudüs meselesi konusunda düşüncelerini dile getiren Molla Muhammed Şimşek, Kudüs; bir toplumun değil, İslam aleminin meselesidir. Tarih şahittir ki Müslümanlar ne zaman davalarına ve dinine sahip çıkmışlarsa muvaffak olmuşlar. Müslümanlar ne vakit dinine karşı gevşeklik göstermişlerse kaybetmişlerdir. Bu meseleyi gözlerimizle gördük. Kudüs meselesi öyle önemli bir davadır ki tüm Müslümanlar bundan kendilerini mesul görmeleri lazım." dedi.

"Belki daha önce bu tür etkinlikler düzenlenseydi Kudüs bu durumda olmazdı"

İTTİHADUL ULEMA, Peygamber Sevdalıları Vakfı ve Selahaddin-i Eyyubi Enstitüsüne yapılan organizasyondan dolayı teşekkürlerini ileten Şimşek, "Bu buluşmaları düzenleyenlerden Allah razı olsun, bizler sevindik ve ümitvar olduk. İslam alemi olarak bir ara gösterdiğimiz gevşeklikten Filistin ve İslam alemi zarar gördü. Biz inanıyoruz ki tüm bu olanlardan sonra Müslüman veya gayri Müslimler ders çıkarmıştır. Allah hepimize bir uyanış nasip etsin. Böyle buluşmaların devam etmesini isteriz." ifadelerini kullandı.

Programa davetinden ve katılımından duyduğu memnuniyeti ifade eden Molla Cevat Utangaç, "Bu programa davet edildiğimden dolayı çok memnun oldum, Allah kendilerinden razı olsun. Belki daha önce bu tür etkinlikler düzenlenseydi Kudüs bu durumda olmazdı. Biz Müslümanlar bu konuda biraz gevşek davranıyoruz ve şeytan da nefsi kullanarak bizleri bu duygulardan uzaklaştırıyor. Peygamber efendimiz Sallallahu Aleyhi Vesellem bütün Müslümanların bir vücudun azaları gibi olduğunu buyuruyor. Bir Müslümana eziyet edilirse tüm Müslümanların bunu hissetmeleri lazım." şeklinde konuştu.

"Evleri yıkılıp ellerinden alınan Filistinlileri izlemekle yetinmek vicdansızlıktır"

Hristiyan ve Yahudiler arasında çok sayıda ihtilaf var fakat mesele İslam olunca onların birleştiğini kaydeden Molla Şimşek, "Eğer Müslümanlarda biraz gayret varsa onların bu birliğine karşı birleşmeleri lazım. Adımız ne olursa olsun mesele İslam olunca bütün çıkar ve ihtilaflarımızı bir yana bırakmalıyız. Üstad Bediüzzaman'ın deyimiyle 'Benim mesleğim güzeldir demeye hakkınız var fakat sadece benim mesleğim güzeldir demeye hakkımız yoktur.' Eğer sadece bu cümleyi anlasak ve buna göre hareket etsek aramızda birlik oluşur." diye belirtti.

İhtilaf ve tefrikaların bir yana bırakılması gerektiğine vurgu yapan Molla Utangaç, "Kur'an, Peygamber ve kıblemiz bir olduktan sonra neden aramızda tefrika oluşturup büyütüyoruz? Bugün biri gelip evlerimizi yıkarsa, bizleri evimizden çıkarmak isterse kabul eder miyiz? Kesinlikle hayır. Yıllardır Kudüs'te evler yıkılıyor, insanlar evlerinden çıkarılıyor. Eğer biz burada sadece durup izlersek bu vicdansızlık olur." şeklinde konuştu.

"Kudüs'ün bugün kafirlerin elinde olması bizler için utanç vericidir"

Molla Utangaç, "Eğer biri, Müslüman kardeşinin başına gelenlere seyirci kalırsa bir gün bu durum onun da başına gelir. Şayet Filistin'de bir Müslümanın evi yıkılıyorsa bizim evimiz yıkılmış gibi hissetmeli ve gerekli desteği vermeliyiz. Eğer bu yapılırsa Vallahi Yahudi ve Hristiyanların birliği bozulacak, hiçbir şey yapamayacaklar. Fakat eğer birlik olmazsak kıyamete kadar başımızın belası olacaklar." dedi.

Molla Abdurrahman Arslan ise şunları söyledi:

"Öncelikle Rabbimiz Müslümanlara Kudüs'ün fethini nasip etsin. Kudüs davası için hepimizin mücadele etmesi lazım. Peygamber efendimizin Miraç'ı Kudüs'te yaşandığından bizler için çok mühim bir konudur ve Kudüs'ü siyonistlerin ellerinden çıkartmamız lazım. Tüm siyonisler ve zalimler Kudüs için ittifak yapıyorlar. Kudüs'ün bugün kafirlerin elinde olması bizler için utanç vericidir. Bugün Arap ülkeleri maalesef israil çetesiyle normalleşme adı altında ittifak yapıyorlar. Biz Müslümanlar Selahaddin Eyyubi gibi mücadele etmeli ve Kudüs'ü fethetmeden gözlerimize uyku girmemeli. Şu anda Kudüs Müslümanlara yasaklanmış bizleri üzüyor. Allah tüm Müslümanlara güçlerini birleştirsin."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.